18 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team maakt zich met beide auto's in de top-10 klaar voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, die morgen gereden wordt. Esteban kwalificeerde zich tijdens een spannende kwalificatie op het snelle en spannende Jeddah Corniche Circuit als zevende en Pierre Gasly als tiende.

 


Beide coureurs schuiven een plek naar voren vanwege de straf die Charles Leclerc opgelegd kreeg. Esteban gaat dus als zesde en Pierre als negende van start.

 

 

Esteban schopte het voor de tweede keer dit seizoen tot Q3 met een beste rondetijd van 1 minuut en 29,078 seconden, die goed bleek voor de zevende plaats. Esteban bereikte een prima resultaat door in Q1 en Q2 probleemloos op respectievelijk de elfde en zevende plaats te eindigen.

 

 

Pierre werd stapje voor stapje beter. In Q1 reed hij gemiddeld per ronde 0,049 seconde sneller, waardoor hij in de top-10 belandde met een beste rondetijd van 1 minuut en 29,411 seconden in Q2. Hierdoor was hij met een verschil van 0,040 seconden zeker van zijn plek. Dit resultaat verbeterde hij tot 1 minuut en 29,357 seconden in Q3 waarmee hij zich als tiende kwalificeerde.

 

 

Beide coureurs hebben hun zinnen gezet op dubbele punten in de 50 rondes van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, die zondag van start gaat om 20:00u lokale tijd.

 

 

Esteban Ocon, P7, 1:29.078: "Dat was een intense kwalificatiesessie. We hebben wel een goed resultaat neergezet, dus complimenten aan het hele team. Ik ben blij met mijn zevende plek. Omdat Charles [Leclerc] een straf kreeg, schuif ik een plekje op en begin ik morgen gewoon in de derde rij! Tijdens de kwalificatie was de auto krachtiger dan hij de laatste tijd aanvoelde en het is mooi om te zien dat we elke dag en elke training beter worden. Dus nogmaals mijn complimenten voor het team daarvoor. Morgen hopen we een mooie race te kunnen neerzetten en met beide auto's in de punten te rijden. Het is een lange race waarin strategie belangrijk is en we ons allemaal voor de volle 100% moeten inzetten voor een goed resultaat.

 

 

Pierre Gasly, P10, 1’29’’357: "Ik heb gemengde gevoelens over de kwalificatie van vandaag. Ik ben natuurlijk blij dat ik Q3 mocht rijden, maar ik heb wel het gevoel dat we niet helemaal aan onze verwachtingen konden voldoen. Er is een aantal kleine details waar we nog aan moeten werken willen we het maximale uit de auto halen. Het is top dat we met beide auto's in de top-10 starten. Esteban heeft ook geweldig gereden. Dit betekent dat we er goed voorstaan en volledig voor de punten kunnen gaan. Ons racetempo was goed. Dat was het in Bahrein al, en ook in de training van gisteren. Ik heb er vertrouwen in dat we allebei in de punten kunnen rijden.

 

 

Alan Permane, Sporting Director: “De kwalificatie van vandaag is een aanzienlijk beter resultaat vergeleken met dat van de eerste race van dit seizoen. Het is zeker goed dat beide auto's Q3 wisten te bereiken en een goede startpositie konden bemachtigen voor de race van morgen. Esteban reed een geweldige kwalificatie. Hij werd per ronde beter en piekte op het moment dat het moest te midden van een sterk deelnemersveld, op een circuit waarop de verschillen klein zijn. Het was belangrijk voor Pierre om een goede kwalificatie te rijden, vooral na zijn kwalificatie in Bahrein. Hij start morgen vanaf een positie waarop de punten binnen handbereik liggen en we hebben een goed gevoel over ons tempo op de lange runs dit seizoen. Al met al een prima resultaat vandaag. We moeten een paar kleine dingen aanpassen en we kijken ernaar uit morgen te laten zien wat we in onze mars hebben.”