CHIEF TECHNICAL OFFICER

Pat Fry

Pat trad in februari 2020 in dienst bij Alpine F1 Team als Chassis Technical Director en werd in februari 2022 Chief Technical Officer. In deze functie houdt hij toezicht op alle technische activiteiten in Enstone en zal hij dit seizoen de ontwikkeling van de A523 voortzetten  

Pat Fry - Alpine

Biografie

Pat is geboren in Surrey (Verenigd Koninkrijk) en heeft uitgebreide ervaring in de Formule 1. Sinds hij in 1987 een carrière in de racesport begon werkte hij voor McLaren, Ferrari, Manor en Benetton . Bij Benetton begon hij op de afdeling Research & Development van het team in Witney, waar hij werkte aan actieve ophangingssystemen. Na een korte periode bij het testteam te hebben gewerkt, ging Pat in 1992 aan de slag als Race Engineer van Martin Brundle.

In 1993 stapte hij over naar McLaren, waar hij bijdroeg aan 6 overwinningen, één constructeurskampioenschap en drie coureurskampioenschappen. Pat bekleedde een aantal functies bij het team uit Woking, onder meer bij het testteam en vervolgens als Race Engineer van Mika Häkkinen en David Coulthard. Later kreeg hij de leiding over de raceauto's van beide teams en promoveerde hij tot Chief Engineer of Race Development. In deze functie speelde hij een cruciale rol in het succes van het McLaren-raceteam.

In juli 2010 volgde een overstap naar Ferrari, waarmee een einde kwam aan zijn 17 dienstjaren bij McLaren. Hij begon als Assistant Technical Director en was daarna actief als Head of Race Track Engineering. Pat bekleedde diverse leidende posities op Maranello, waaronder Director of Chassis en Director of Engineering.

Hij trad in december 2014 uit dienst bij Ferrari. In 2016 keerde hij terug in de Formule 1 als Engineering Consultant bij Manor Racing. Pat keerde in 2018 tijdelijk terug bij McLaren als Engineering Director en hielp het team met een vierde plaats naar zijn beste klassering sinds 2012.