MATTHIEU VAXIVIERE

Matthieu Vaxiviere - WEC Alpine

Matthieu Vaxiviere werd geboren in het Franse Limoges. Hij begon zijn carrière in 2010 in de vriendelijke wereld van Mitjet. Daarna stapte hij over naar de eenzitters, waar hij bij zijn eerste poging direct de Franse Formule 4-titel won. Hij bewees zijn veelzijdige talent in de wereld van het ijsracen en won de Andros Trophy Electric-titel in 2016. Daarna stapte hij over op sportwagen- en endurance-racen en deed hij in 2017 voor het eerst mee aan de 24 uur van Le Mans.

 

De rijzende ster voegde zich in 2021 bij het Alpine Endurance-team en eindigde vervolgens als tweede in het FIA World Endurance Championship-seizoen 2022. Hij heeft al zeven keer op Le Mans geracet en behaalde één podiumplaats in de Hypercar-klasse en twee in de LMP2 op het beroemde Circuit de la Sarthe.

 

Vaxiviere heeft een indrukwekkende staat van dienst, met namel in de European Le Mans Series en de 24 uur van Daytona. Hier behaalde hij podiumplaatsen met bolides met Oreca-chassis. Na drie seizoenen te hebben samengewerkt met Alpine, blijft de Fransman ook in 2024 strijden voor "Les Bleus" in een uitzonderlijk competitief hypercar-deelnemersveld.

 

“Racen in een hypercar met Alpine in 2024 is absoluut een hele prestatie voor mij,” erkent Matthieu. "Alle energie en moeite die ik in mijn carrière heb gestoken, is gericht op dit doel: meedoen in de hoogste categorie van het endurance-racen. "Het is een voortzetting van mijn jaren bij het team. Door actief deel te nemen aan de ontwikkeling van de racewagen kon ik deze nieuwe ambitie ook met hen delen. Het is geweldig om het op te nemen tegen de grootste constructeurs. Ik ben dan ook apetrots dat ik deel uitmaak van dit team."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar