VP ALPINE MOTORSPORTS

Bruno Famin

Bruno Famin - WEC - Alpine

Biografie

Bruno Famin begon zijn carrière in de autosport bij Peugeot in 1989, waar hij bij Peugeot Talbot Sport aan motoren en versnellingsbakken werkte.  Hij werkte zeer betrokken mee aan diverse projecten, zoals de 905 Spider en de 106 GRA. 

In 2005 werd Bruno benoemd tot Technical Director van Peugeot Sport en in 2012 nam hij de functie van directeur van het bedrijf over. Hij speelde een cruciale rol in het 908-project waarmee Le Mans gewonnen werd. Ook aan de recordbrekende Pikes Peak-overwinning in 2013 van Sebastien Loeb leverde hij een belangrijke bijdrage. De Fransman was ook de spil van het team bij drie Dakar Rally-overwinningen tussen 2016 en 2018 en droeg bij aan het behalen van de titel in het World Rallycross Championship van 2015.

In 2019 werd Bruno benoemd tot Director of Operations bij de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).  Zijn voornaamste taak was het in goede banen leiden van de integratie van diverse sport- en ondersteunende functies van de FIA.

Bruno kwam bij het BWT Alpine F1 Team vóór de start van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap 2022. Hij werd benoemd tot Alpine Racing Executive Director. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de F1-power unit en werkt nauw samen met Enstone om de prestaties van het chassis te optimaliseren.

 

In juli 2023 werd Bruno aangewezen als Alpine Motorsports VP en vervolgens als Interim Team Principal. In deze functie rapporteert hij rechtstreeks aan Philippe Krief, CEO van Alpine. In deze functie geeft Bruno leiding aan de activiteiten van Alpine in alle motorsportdisciplines. Dit omvat onder meer de nieuwste campagne in het World Endurance Championship en de hernieuwde strijd om de overwinning in Le Mans - een plek waar hij al eerder succes boekte.

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar