CHARLES MILESI

Charles Milesi - WEC Alpine

Charles Milesi werd geboren in 2001. Hij is de jongste coureur in Alpines team voor 2024 en heeft zijn naam al snel gevestigd als één van de grootste talenten in het endurance-racen. Na een opmerkelijk debuut in de eenzitters ging de Fransman in 2021 de uitdaging aan van een volledig FIA World Endurance Championship-seizoen. Hierin bewees hij zijn door in zijn eerste seizoen direct de wereldtitel in de LMP2-klasse en de 24 uur van Le Mans te winnen. Met recht een droomdebuut naast collega A424-coureur Ferdinand Habsburg.


Na een seizoen bij het Richard Mille Racing Team van Signatech stapte Charles in 2023 over naar Alpine. Hij beloonde ons vertrouwen met nog maar eens een podiumplek in Monza. Het bleek een perfecte opstap naar de topklasse van de hypercars in 2024. Het Alpine Endurance-team stelt opnieuw vertrouwen in Charles en trekt één van de snelste en meest sensationele jonge coureurs aan om deze nieuwe uitdaging te veroveren.


"Ik vind het geweldig om mijn avontuur bij de Alpine-familie in 2024 nóg een jaar voort te zetten, dit keer in een hypercar," aldus Charles. "Ik had het geluk betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de bolide. Het was absoluut de moeite waard om het project van dichtbij te zien evolueren. Er is nog werk aan de winkel, maar we hebben goede vooruitgang geboekt en zijn absoluut op de goede weg. Iedereen kijkt uit naar de eerste race in Qatar en, nog belangrijker, om de hypercar van Alpine op het circuit te zien voor de 24 uur van Le Mans."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar