Ferdinand Habsburg

Ferdinand Habsburg - WEC Alpine

Met Ferdinand Habsburg verwelkomt Alpine een nieuw gezicht bij het merk. Ferdinand voegt zich in 2024 bij ons hypercar-programma. Hij bewijst een multidisciplinaire coureur te zijn. Door zijn talent op het gebied van endurance-racen verscheen hij met het oog op deze nieuwe uitdaging al gauw op onze radar.


In 2021 beleefde de Oostenrijker een droomdebuutseizoen in het FIA World Endurance Championship. Hij won toen zowel de titel als de 24 uur van Le Mans in de LMP2-categorie, samen met Robin Frijns en collega A424-coureur Charles Milesi.


Ferdinand onderstreepte zijn talent door het jaar daarop de Europese titel in de wacht te slepen. Sterker nog: overal waar hij racete wist hij goede resultaten te behalen. Na een overtuigend seizoen 2023 in LMP2 kroop hij achter het stuur van de Alpine A424 tijdens de endurance-test op Motorland Aragón om vertrouwd te raken met de bolide en het team.


"Ik vind het geweldig om deze uitdaging bij Alpine aan te gaan," verzekert Ferdinand. "Er is geen twijfel mogelijk: dit is absoluut een stap vooruit ten opzichte van alles wat ik in mijn autosportcarrière tot nu toe heb meegemaakt. Vanaf de dag dat ik tekende bij Alpine, besefte ik dat mijn kinderdroom was uitgekomen. "Tijdens de testritten op Motorland voelde ik mij meteen onderdeel van het team, hoewel ook de druk goed merkbaar was. Tijdens endurance-tests wennen aan een nieuwe omgeving kan moeilijk zijn, maar ik voelde me meteen zelfverzekerd. Ik kan niet wachten om te zien wat het seizoen 2024 voor ons in petto heeft."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar