MICK SCHUMACHER

Mick Schumacher - WEC Alpine

Mick Schumacher behoort tot de meest veelbelovende nieuwe talenten in de autosport en zijn naam zal dit jaar op de Alpine A424 prijken.

 

 

Als winnaar in de Formule 4 veroverde hij in 2018 de Europese F3-titel en twee jaar later het F2-kampioenschap. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher promoveerde naar de Formule 1 en reed van 2021 tot 22 voor het F1-team van Haas. Daarna stapte hij over naar Mercedes als reservecoureur.

 

 

In 2023 reed Mick voor het eerst in een Endurance-prototype. De Duitse coureur leerde de subtiliteiten van ons nieuwe prototype kennen, samen met zijn toekomstige teamgenoten. Na een veelbelovende start, tekende hij voor 2024 om mee te gaan strijden in de Hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship tijdens het meest competitieve seizoen in decennia.

 

 

“Bij Alpine begint er voor mij een nieuw hoofdstuk in de WEC Hypercar-categorie," aldus Mick. "De auto is indrukwekkend en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben bij wijze van spreke opgegroeid in eenzitters, dus het rijden in een bolide met een gesloten cockpit en afgedekte wielen is een geweldige kans om mijn rijvaardigheid aan te scherpen. "Endurance-racen is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik weet zeker dat we komend seizoen samen mooie momenten zullen beleven met Alpine."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar