NICOLAS LAPIERRE

Nicolas Lapierre - WEC Alpine

Nicolas Lapierre is een ervaren coureur die wereldwijd heeft in eenzitters, toerwagens en sportwagens. Hij droeg bij aan enkele uiterst memorabele momenten in onze eigen endurance-racegeschiedenis, met drie overwinningen in de 24 uur van Le Mans-klasse en twee LMP2-wereldtitels met Alpine.

 

 

Als testrijder voor de A424 maakt Nicolas al sinds het begin van het Hypercar-project deel uit van dit avontuur. Hij verdient ontegenzeggelijk een toppositie als coureur van onze nieuwe mededinger voor het seizoen 2024 van het FIA World Endurance Championship. Lapierrre zal zijn enorme expertise, vertrouwen en kalmte benutten om onze opwindende nieuwe team van coureurs te verenigen.

 

 

"Dit is een ambitieus project. Ik was er dan ook trots op dat ik de kans kreeg om te helpen om de racewagen te ontwikkelen," zegt Nicolas. "Ik ben met name erg te spreken over de teamspirit. We hebben succes geboekt en deze terugkeer naar het Hypercar-programma is een geweldige kans. "We staan aan het begin van een nieuw tijdperk in endurance-racen, met een deelnemersveld dat competitiever is dan ooit. Om opnieuw een rol te mogen spelen in Alpines historie en het op te nemen tegen enkele van de grootste namen in de autosport is ontzettend spannend. Wij zullen "Les Bleus" zo goed mogelijk vertegenwoordigen. We kunnen niet wachten om de fans te zien tijdens de 24 uur van Le Mans en de andere races in het kampioenschap."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar