ALPINE ENDURANCE TEAM, TEAM PRINCIPAL

PHILIPPE SINAULT

Philippe Sinault - WEC - Alpine

Biografie

Phillipe Sinault werd een paar uur na de legendarische finish van de 24 uur van Le Mans in 1966 geboren en zijn lot was al snel verbonden met de autosport.

 

Philippe reed als coureur in de eenzitters in de Feeder Serie. Ook studeerde hij af aan de universiteit van Bordeaux met een diploma in communicatie alvorens hij zijn gave ontdekte om met steun van erkende partners programma's te ontwikkelen. In 1990 richtte hij Groupe Signature op met zijn zakenpartners Jean-Pierre Tallan en Lionel Chevalier. De wedstrijddivisie van het bedrijf behaalde al snel successen én titels op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast leverde het bedrijf ook een belangrijke bijdrage aan de carrières van verschillende bekende coureurs.

 

In 2009 trad Philippe met Signatech toe tot de wereld van endurance-races, met een eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans. Na een veelbelovende start bij Aston Martin en een bekroning in de Intercontinental Le Mans Cup met Nissan in 2011, kreeg hij bij Alpine de verantwoordelijkheid voor het programma om de reputatie van het merk verder te ontwikkelen.

 

Onder de bezielende leiding van Philippe resulteerde dit project meteen in de verovering van de European Le Mans Series-titels in 2013 en 2014, gevolgd door drie overwinningen in de 24 uur van Le Mans (2016, 2018 en 2019) en twee wereldtitels (2016 en 2018-2019).

 

Met verschillende succesvolle decennia in de autosport in zijn rugzak, draagt Philippe Sinault zijn kwaliteiten als leider bij aan Alpines ambities op het hoogste niveau van endurance-racen.

 

Heb je jezelf doelen gesteld voor dit leerseizoen?

 

"We moeten nederig maar ambitieus zijn. Nederigheid is nodig, omdat we grote veranderingen doormaken en als team een enorme stap voorwaarts zetten. We moeten dit technische pakket leren gebruiken, betrouwbaar zijn en de races uitrijden. Met ons potentieel mogen we echter ook zeker ambitieus zijn, want we vertegenwoordigen de naam van Alpine op het hoogste niveau. Het is moeilijk te zeggen of we dit jaar een partij zijn om rekening mee te houden, maar we zijn gebrand op goede resultaten. We willen vrij snel meedingen met alle moeite die we met Alpine hebben gedaan."

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar