ALPENGLOW Hy4

ALPENGLOW Hy4

BETOVERENDE PRESENTATIE

De Alpenglow Hy4 is het resultaat van de ontwikkeling van een conceptauto tot een verwezenlijking van waar we naartoe willen. Dit hypermoderne prototype met waterstofmotor markeert het begin van een spannend nieuw tijdperk in sportwagens en de autosport.

Alpine Alpenglow Hy4

De naam Alpenglow verwijst naar een prachtig natuurverschijnsel. De carrosserie van koolstofvezel is volledig ontworpen voor het racecircuit. De aerodynamische wielen en accenten in magenta markeren de 'feel at one'-filosofie van Alpine.

Alpine Alpenglow Hy4

De drijvende kracht van dit supermodel is een brandstofmotor met 4 cilinders die de achterwielen via zeven versnellingen een vermogen levert van 340 pk. Het beproefde ontwerp zorgt ervoor dat de Alpenglow Hy4 optimaal geschikt is voor de hoge cilinderdruk van waterstofverbranding.

Alpine Alpenglow Hy4

Koolstofarme waterstof en de technologie voor verbrandingsmotoren komen op een unieke manier samen in de Alpenglow Hy4. De carrosserie omsluit de motor die draait op de druk van meer dan 6 kilo waterstof. De Alpenglow Hy4 is toonaangevend op het gebied van toenemende, doch duurzame prestaties op de weg en het circuit.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Alpenglow, voorloper op het gebied van innovatie

De Alpenglow is ontworpen met zowel de openbare weg als het circuit in gedachten. Deze conceptcar belichaamt de ontwerpkenmerken van de komende motorsport- en productiemodellen van het merk, evenals Alpine's langetermijnengagement op het gebied van duurzaamheid.

Alpine Alpenglow
Alpenglow
Alpenglow
Alpenglow

De toekomst van Alpine begint met de Alpenglow

De Alpenglow is de voorbode van Alpine's toekomstige racewagens en personenauto's, alsmede van de modellen die tot de droomgarage behoren. Een gedurfd gebaar dat een solide basis legt voor de nieuwe dynamiek van het merk. Gevormd rondom de cockpit met bijzondere aandacht voor de aerodynamica, loopt het ontwerpverhaal van binnen naar buiten voor een perfecte samensmelting van bestuurder en auto.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
Alpine Alpenglow - design

Design

De keuze van kleuren en materialen doet denken aan natuurlijke elementen als vuur, water, ijs, wind en waterdamp. De Alpenglow springt van voorbumper tot achterkant in het oog: de kleur gaat over van helder rood naar diverse tinten blauw, van licht naar donker. De lichtsignatuur illustreert de verschillende stadia van de waterstofmotor, waardoor de Alpenglow alleen waterdamp uitstoot. De twee polymeerbrandstoftanks aan weerszijden van de cockpit vormen een waterdruppel, die de bestuurder in het hart van de machine plaatst.

Alpine Alpenglow - conceptauto
De Alpenglow blikt vooruit op een toekomst met racewagens met schone emissies, maar ook voor toekomstige Alpine-auto's.

Kijk ook eens naar