Alpine Alpenglow - conceptcar

Alpenglow, voorloper op het gebied van innovatie

De Alpenglow is ontworpen met zowel de openbare weg als het circuit in gedachten. Deze conceptcar belichaamt de ontwerpkenmerken van de komende motorsport- en productiemodellen van het merk, evenals Alpine's langetermijnengagement op het gebied van duurzaamheid.

Alpine Alpenglow

De toekomst van Alpine begint met de Alpenglow

Alpenglow is de voorbode van Alpine's toekomstige racewagens en personenauto's, alsmede van de modellen die tot de droomgarage behoren. Een gedurfd gebaar dat een solide basis legt voor de nieuwe dynamiek van het merk. Gevormd rondom de cockpit met bijzondere aandacht voor de aerodynamica, loopt het ontwerpverhaal van binnen naar buiten voor een perfecte samensmelting van bestuurder en auto.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
Alpine Alpenglow - design

Design

De keuze van kleuren en materialen doet denken aan natuurlijke elementen als vuur, water, ijs, wind en waterdamp. De Alpenglow springt van voorbumper tot achterkant in het oog: de kleur gaat over van helder rood naar diverse tinten blauw, van licht naar donker. De lichtsignatuur illustreert de verschillende stadia van de waterstofmotor, waardoor de Alpenglow alleen waterdamp uitstoot. De twee polymeerbrandstoftanks aan weerszijden van de cockpit vormen een waterdruppel, die de bestuurder in het hart van de machine plaatst.

Alpine Alpenglow - conceptcar
De Alpenglow blikt vooruit op een toekomst met racewagens met schone emissies, maar ook voor toekomstige Alpine-auto's.

Kijk ook eens naar