A424_β - Alpine

A424_β Alpine Hypercar voor 2024

De terugkeer naar het hoogste niveau

Een nieuw hoofdstuk voor Alpine

Alpine keert terug naar het hoogste niveau van endurance racing. Op basis van 60 jaar ervaring begint Alpine met de introductie van de A424_β aan een nieuw hybride hoofdstuk. Alpine beoogt hiermee de legendarische overwinning van Alpine tijdens de 24 uur van Le Mans in 1978 te herbeleven en mikt op een topprestatie in de nieuwe uitdagende Hypercar-categorie van het Wereldkampioenschap Endurance vanaf 2024.

Een geweldige nieuwe start

Door de knowhow van Alpine Racing en Signatech te combineren met de unieke stijl ontworpen door het design-team, voegt de A424_β zich met een duidelijk herkenbaar voorkomen bij de meest legendarische namen in de sportgeschiedenis.

A424_β - Alpine

Een historie die zijn weerga niet kent

Alpine en Endurance racing gaan al 60 jaar hand in hand en geven dit nieuwe avontuur een spannende en emotionele lading. Dit zijn slechts een aantal hoogtepunten.

Een nieuwe legende komt tot stand

A424_β - Alpine

Onderscheidende carrosserie

Na tien succesvolle jaren samen wilden we onze samenwerking met een ander Frans bedrijf, Oreca, aan het chassis van de nieuwe LMDh-class Hypercar, graag voortzetten. Voldoen aan de wensen van engineers en designers is geen kattenpis. “We wilden twee compleet verschillende werelden samenbrengen”, aldus Christophe Chapelain, Alpine LMDh Chief Engineer.

A424_β - Alpine

Oogverblindende verlichting

De prachtige en unieke achterlichten van de A424_β’s laten zien wat je krijgt als engineering en design de handen ineen slaan. "Dit is misschien wel het meest uitzonderlijke element van deze auto," aldus Raphaël Linari, Alpine Chief Exterior and Racing Designer. “We hebben een signatuur ontworpen, speciaal voor onze LMDh. Deze is geïnspireerd op de A met de pijl.” De auto's die volgen, weten als geen ander wie er voorop rijdt.

A424_β - Alpine

Spectaculair motorvermogen

Voor motoren werkt Alpine samen met Mecachrome, een bedrijf met ruime ervaring in Endurance racing. Zij hebben nauw samengewerkt met de experts van het Alpine Racing-team in Viry-Châtillon en hebben de 3,4 liter V6 ontwikkeld, met een enkele turbomotor. Dat is uniek in de Hypercar-categorie. Het vermogen benadert de 700 pk en de knowhow op het gebied van hybride halen we uit onze ervaring in de Formula One™.

Technologische hoogtepunten

Motor

3.4 V6 turbo

met hybride boostMaximum motorvermogen: 675 pk

Schakelen

6 versnellingen

flipperschakelaar van Xtrac

Chassis

1030 kg

koolstof structuur4645 mm lang

A424_β - Alpine

Een herkenbare uitstraling

De ontwerpers van Alpine zijn erin geslaagd zichtbaarheid te geven aan het DNA van het merk op de A424_β. Ze zijn bij het vormgeven van het silhouet van de hypercar geïnspireerd door het unieke Alpenglow-concept.

Kijk ook eens naar

De Alpine Shop - webshop
De Alpine ShopOntdek onze Alpine-producten
F1™ - Alpine motorsports
F1™Het laatste nieuws