EXECUTIVE DIRECTOR, VIRY-CHÂTILLON

Bruno Famin

Bruno kwam bij het teamBWT Alpine F1 Team vóór de start van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap 2022. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de power unit en werkt nauw samen met Enstone om de prestaties van het chassis te optimaliseren.

Bruno Famin - Alpine

Biografie

De Fransman begon zijn carrière in de autosport bij Peugeot in 1989, waar hij bij Peugeot Talbot Sport aan motoren en versnellingsbakken werkte. Hij werkte persoonlijk mee aan verschillende voertuigprojecten, zoals de 905 Spider en de 106 GRA.

In 2005 werd Bruno benoemd tot Technical Director van Peugeot Sport en in 2012 nam hij de functie van directeur van het bedrijf over. Hij speelde een cruciale rol in het 908-project waarmee Le Mans gewonnen werd. Ook aan de recordbrekende Pikes Peak-overwinning in 2013 van Sebastien Loeb leverde hij een belangrijke bijdrage. Bruno was ook de spil van het team bij drie Dakar Rally-overwinningen tussen 2016 en 2018 en droeg ook bij aan de overwinning in het World Rallycross Championship van 2015.

In 2019 werd Bruno benoemd tot Director of Operations bij de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Zijn voornaamste taak was het in goede banen leiden van de integratie van alle sport- en ondersteunende functies van de FIA.