Alpine - een merk met waarden

Een merk met waarden

ONZE ACTIES

LEES MEER OVER ONZE INCLUSIVITEITSBELOFTE

Alpine - onze inclusieve verbintenissen

Zinedine Zidane

GELIJKE KANSEN EN DIVERSITEIT STIMULEREN

Als internationaal voetbalicoon - zowel als speler en als coach - is de Franse voetballegende Zinedine Zidane de ambassadeur en beschermheer van Alpines programma's voor gelijke kansen: Rac(H)er en het Concours Excellence Mecanique Alpine. Met een krachtige boodschap: zonder diversiteit ontnemen sport en maatschappij zichzelf het talent dat cruciaal is voor hun prestaties en invloed. Door zijn ervaring naast de waarden van Alpine te leggen, proberen we jongere generaties talenten te inspireren en hen te laten zien dat iedereen, ongeacht zijn of haar geslacht, afkomst of achtergrond, succesvol kan zijn en de top kan bereiken. 

Alpine - vrouwelijke overwinningen

RAC(H)ER

TER BEVORDERING VAN VROUWELIJKE OVERWINNINGEN

Het Rac(H)er-programma ging in 2022 van start en stimuleert de inclusie van vrouwen op alle niveaus binnen de motorsport. De doelstelling is dat in 5 jaar 30% van onze teams bestaat uit vrouwen! Het programma wordt ondersteund door verschillende vrouwelijke autocoureurs en begeleidt Alpines jonge opkomende en rijzende sterren. Aan de hand van deze ondersteuning kunnen deze jonge talenten uitgroeien tot de kampioenen van morgen. RAC(H)ER zet zich ook in voor gelijke kansen door middel van duurzame acties.  

Excellence Mécanique Alpine-competitie 2024

EXCELLENCE MÉCANIQUE ALPINE-COMPETITIE

TER BEVORDERING VAN GELIJKE KANSEN VOOR EEN OVERWINNING OP BASIS VAN VERDIENSTE!

Samen met zijn beschermheer Esteban Ocon wil de Excellence Mécanique Alpine-competitie de automobieltechniek-branche promoten als een weg naar uitmuntendheid die openstaat voor iedereen en die meritocratie en gelijke kansen bevordert.
 

Studenten en leerlingen in de automobieltechniek in heel Frankrijk worden aangemoedigd om hun expertise en soft skills te tonen in 3 fases.


Deze competitie is een kans om de competitieve geest van Alpine door te geven aan getalenteerde jongeren van alle achtergronden. Wij sporen hen aan om moedig te zijn, zichzelf te overtreffen en om verder en hoger te gaan.


De prijswinnaars voegen zich bij de teams in de Alpine-werkplaats voor mechanische assemblage. Daar dragen zij bij aan het ontwerp van de toekomstige motoren van onze Formule 1®-bolides.

Alt Image C29

Human High-Performance Centre

Een nieuwe stimulans voor gelijke kansen.

Ons nieuwe Human High-Performance Centre (HHPC) in Enstone (VK) belichaamt ons streven en onze behoefte om gelijke kansen te bevorderen. De Alpine-teams hebben een wetenschappelijke methode en een uniek onderzoeksprogramma ontwikkeld. Aan de hand hiervan worden de fysieke, fysiologische en cognitieve gegevens van de coureurs en teams gemeten. Op basis van deze gegevens zorgt het Human High-Performance Centre ervoor dat de atleten van Alpine voortgang boeken, ongeacht hun geslacht, aan de hand van op maat gemaakte trainingsprogramma's. 

Alpine - Carrière

Carrière

GEEF JE CARRIÈRE EEN NIEUWE RICHTING

Zet je passie om in succes op de weg en op het circuit door je aan te sluiten bij een inclusieve werkomgeving. Bij ons krijg je de beste kansen om je vaardigheden te ontplooien. Geef je carrière een boost door samen te werken met een team dat dezelfde passie voor prestaties en racen deelt.

 

Een overwinning smaakt immers des te zoeter als deze de gezamenlijke verdienste van een team is !

Alpine
A290 Beta - conceptcar - Alpine

A290_β: Alpine onthult zijn visie op de elektrische opwindende showcar voor dagelijks gebruik

De A290, de compacte, futuristische elektrische sportwagen in het B-segment in het nieuwe tijdperk van Alpine, schittert met de spectaculaire, uiterst sportieve A290_β (A290 beta) showcar.

De eerste van drie modellen in de toekomstige "Dream Garage" wordt een hypermoderne, volledig elektrische sportwagen die het strijdbare van elke coureur naar boven haalt en het begrip sportwagen een nieuwe dimensie geeft.

Mis geen enkel nieuwtje over onze A290_B

Kijk ook eens naar