Alpine - Een merk met waarden

Een merk met waarden

ONZE ACTIES

LEES MEER OVER ONZE INCLUSIVITEITSBELOFTE

Alpine - Onze inclusieve verbintenissen

Zinedine Zidane

GELIJKE KANSEN EN DIVERSITEIT STIMULEREN

De Franse voetbalheld Zinedine Zidane wordt ambassadeur van de programma's waarmee Alpine zich inzet voor gelijke kansen: Rac(H)er en het Concours Excellence Mecanique Alpine. Door zijn wereldwijde faam als speler en trainer is Zidane een inspirerend voorbeeld voor iedereen die deelneemt aan de programma's op het gebied van gelijke kansen van Alpine. Door zijn ervaring naast de waarden van Alpine te leggen, proberen we jongere generaties talent te inspireren en hen te laten zien dat iedereen, ongeacht zijn of haar geslacht, afkomst of achtergrond, succesvol kan zijn en de top kan bereiken. 

Alpine - vrouwelijke overwinningen

RAC(H)ER

CULTUURVERANDERING STIMULEREN EN VROUWELIJK TALENT ONTWIKKELEN

Het RAC(H)ER-programma ging in 2022 van start en stimuleert inclusie in al onze geledingen. De doelstelling is dat in vijf jaar een derde van het personeel bestaat uit vrouwen. De deelname van Sophia Floersch en Abbi Pulling geeft het programma een vliegende start in de Alpine Academy. Sophia rijdt in het FIA Formule 3-kampioenschap en Abbi in de Formula 1 Academy Series. Daarnaast sluiten zes talentvolle jonge coureurs zich aan bij het kartingprogramma van Alpine en krijgen ze een op maat gemaakt trainingsprogramma dat hen naar de top brengt.  

CONCOURS EXCELLENCE MÉCANIQUE ALPINE

UITMUNTENDHEID VOOR IEDEREEN

Zijn beschermheer Esteban Ocon is een waardige vertegenwoordiger van diverse meritocratie en de wedstrijd "Excellence Mécanique" daagt de deskundigheid en soft skills van studenten en leerlingen in de automobieltechniek uit. Gelijke kansen behoort tot de grondbeginselen van deze wedstrijd. Deze wedstrijd is een kans om de competitieve geest van Alpine door te geven aan getalenteerde jongeren van alle achtergronden. Wij sporen hen aan om moedig te zijn, zichzelf te overtreffen, om verder en hoger te gaan. De prijswinnaars voegen zich bij de teams in de Alpine-werkplaats voor mechanische assemblage. Daar dragen zij bij aan het ontwerp van de toekomstige motoren van onze Formule 1-bolides. Zo bevorderen wij de gelijke kansen voor een overwinning op basis van verdienste!

Alt Image C29

HUMAN HIGH-PERFORMANCE CENTRE

PRESTATIE CENTRAAL IN HET PROGRAMMA VAN ALPINE

Deze ondervertegenwoordiging van vrouwen deed ons besluiten een nodige cultuurverschuiving te realiseren binnen ons bedrijf. In het Human High-Performance Centre (HHPC) in Enstone (VK), richten we ons op prestaties van de coureurs in ons nieuwe trainingsprogramma. Teams van Alpine hebben een wetenschappelijke methode en een uniek onderzoeksprogramma ontwikkeld voor het meten van de fysieke, fysiologische en cognitieve kenmerken van onze coureurs en teams. Op basis van deze gegevens zorgt het Human High-Performance Centre ervoor dat de atleten van Alpine voortgang boeken, ongeacht hun geslacht, aan de hand van op maat gemaakte trainingsprogramma's. 

Alpine - Carrière

Carrière

GEEF JE CARRIÈRE EEN NIEUWE RICHTING

Zet je passie om in succes op de weg en op het circuit door je aan te sluiten bij een inclusieve werkomgeving. Bij ons krijg je de beste kansen om je vaardigheden te ontplooien. Zet je passie om in succes op de weg en op het circuit door je aan te sluiten bij een inclusieve werkomgeving. Bij ons krijg je de beste kansen om je vaardigheden te ontplooien. Geef je carrière een boost door samen te werken met een team dat jouw passie voor prestaties en racen deelt.

 

Een overwinning is des te zoeter als deze de gezamenlijke verdienste van een team is!

Alpine
A290 Beta - conceptcar - Alpine

A290_β: Alpine onthult zijn visie op de elektrische opwindende showcar voor dagelijks gebruik

De A290, de compacte, futuristische elektrische sportwagen in het B-segment in het nieuwe tijdperk van Alpine, schittert met de spectaculaire, uiterst sportieve A290_β (A290 beta) showcar.

De eerste van drie modellen in de toekomstige "Dream Garage" wordt een hypermoderne, volledig elektrische sportwagen die het strijdbare in elke coureur naar boven haalt en het begrip sportwagen een nieuwe dimensie geeft.

Mis geen enkel nieuwtje over onze A290_B

KIJK OOK EENS NAAR