Rac(H)er-programma - Alpine

RAC(H)ER-PROGRAMMA

VROUWELIJK TALENT ONTWIKKELEN

“In het kader van Rac(H)er werken we vol energie aan de ontwikkeling van vrouwen en stimuleren we nieuwe generaties te kiezen voor een carrière in de autobranche. Denk aan engineers, technici of coureurs.”

 

Claire Mesnier, vicevoorzitter human resources bij Alpine

ONTDEK ONZE ACTIES

GELIJKE KANSEN STIMULEREN

Alt Image C29

RAC(H)ER-PROGRAMMA

GELIJKE KANSEN STIMULEREN

In de 72 jaar dat de Formule 1 bestaat, waren slechts zes van de in totaal 885 coureurs vrouw! Het Rac(H)er-programma ging in 2022 van start en stimuleert de inclusie van vrouwen binnen onze teams, van technische functies tot coureurs die wedstrijden rijden. Binnen ons bedrijf maakt het programma een eind aan vooroordelen en draagt het bij aan een cultuurverandering door de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te stimuleren. Op het circuit ontdekt en werft het Rac(H)er-programma veelbelovende jonge vrouwen en begeleidt het ze op hun pad naar succes. Met Rac(H)er laten we zien dat we geloven in verdiensten op basis van prestatie. Na vijf jaar bestaat nu een derde van ons personeel uit vrouwen!  

Alt Image C29

NICOLA ADAMS

EEN UITZONDERLIJK ROLMODEL EN GEWELDIGE COACH

Tweevoudig olympisch kampioene Nicola Adams wordt mentor bij Rac(H)er! De atlete gaat coureurs coachen, medewerkers adviseren en bijeenkomsten leiden om bewustzijn van diversiteit te creëren als belangrijkste pijler van topprestaties. Zara Rutherford, die de Rac(H)er-mentaliteit als geen ander uitstraalt, sluit zich ook bij ons aan. Als de jongste vrouwelijke piloot ooit die in haar eentje rond de wereld vloog in een eenpersoonsvliegtuig, komt ze in het kader van haar onderzoek naar Enstone om haar ervaringen te delen en de jongere generatie talent te inspireren.  

SOPHIA FLOERSCH EN ABBY PULLING

VROUWELIJK TALENT ONTWIKKELEN IN DE FORMULE 1

Rac(H)er in de praktijk met de promotie van twee nieuwe talenten. Sophia Floersch sluit zich officieel aan bij de Alpine Academy in het Formule 3-kampioenschap. Het programma is het talentvolle 22-jarige Duitse coureur op het lijf geschreven. Abbi Pulling bereikt ook een mijlpaal in haar carrière door te groeien van Alpine Affiliate Driver naar een lid van de Alpine Academy. Na een ijzersterke prestatie in de W Series van 2022 heeft ze nu haar zinnen gezet op de Formule 1 Academy Series van 2023. 

Alt Image C29

KARTINGPROGRAMMA

ZES VROUWELIJKE TALENTEN DOEN MEE AAN HET KARTINGPROGRAMMA VOOR JONGE COUREURS VAN ALPINE

In het kader van het Rac(H)er-programma sluiten zes jonge vrouwen zich officieel aan bij het kartingprogramma voor jonge coureurs van Alpine: Angélina Proenca en Lisa Billard (beiden 13 jaar, Franse piloten), Aiva Anagnostiadis (15 jaar, Australische pilote), Chiara Battig (12 jaar, Zwitserse pilote), Maria Chiara Nardelli (12 jaar, Italiaanse pilote) en de hele jonge Kaur Kera Sukhmani (10 jaar, Britse pilote). De zes jonge coureurs krijgen een op maat gemaakt trainingsprogramma dat hen naar de top brengt. Met dit nieuws laat Alpine zien de ontwikkeling van vrouwelijk racetalent in de autosport in een stroomversnelling te hebben geplaatst.

Alt Image C29

HUMAN HIGH-PERFORMANCE CENTRE

TECHNOLOGIE VOOR GELIJKE KANSEN

Vanuit Enstone in het Verenigd Koninkrijk richt ons Human High-Performance Centre zich op prestaties en coureurs door middel van een nieuw trainingsprogramma, ontwikkeld door Alpine Academy Director, Julian Rouse en zijn team. Op basis van een wetenschappelijk protocol meten we de fysieke, fysiologische en cognitieve kenmerken van onze coureurs en teams, en stellen we een op maat gemaakt trainingsprogramma samen, waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen, ongeacht hun geslacht.

Alt Image C29

BEDRIJFSCULTUUR

INTERNE PROGRAMMA'S VOOR GELIJKE KANSEN

Intern zal Alpine de vruchten plukken van de ervaring die Springboard de voorbije 34 jaar opdeed met het creëren van hoogstaande persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s om het leiderschap van vrouwen in Enstone te bevorderen. Dit proefprogramma zal worden gecombineerd met andere initiatieven, zoals de workshop ‘Allyship Training’, geïmplementeerd in de fabriek in Enstone met het oog op empowerment van vrouwen, of ‘Women in Engineering’, de pionierswerkgroep om bewustzijn te creëren van deze twee zaken bij vrouwelijke ingenieurs. We hebben als doelstelling dat binnen vijf jaar een derde van het personeelsbestand uit vrouwen bestaat! 

Kijk ook eens naar