DIRECTOR OF RACING EXPANSION PROJECTS

Davide Brivio

Davide tekende in januari 2021 bij Alpine F1 Team als Racing Director en rapporteert aan Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Davide Brivio - Alpine

Biografie

Davide bekleedde in het verleden leidinggevende functies in de MotoGP en leidde Suzuki naar de dubbele wereldtitel. Hierbij won coureur Joan Mir het coureurskampioenschap en sleepte het team in 2020 de constructeurstitel in de wacht.

De Italiaan groeide op in de buurt van Monza (Italië) en ontwikkelde een passie voor motorsport die begon met motorcross op het plaatselijke circuit. In 1990 begon Davide zijn carrière in de motorsport als persvoorlichter in de World Superbikes. In 1992 werd hij teammanager van de Belgarda Yamaha Racing Division. In 1993 stapte hij over naar het Yamaha-fabrieksteam, waar hij in 1995 teammanager werd.

In 2002 ging Davide naar het Yamaha MotoGP-team. Deze overstap luidde een succesvol tijdperk voor het team in. Tussen 2004 en 2010 behaalde het team vier overwinningen in het coureurskampioenschap en vier titels in het constructeurskampioenschap. In die periode was Davide de drijvende kracht achter het aantrekken van MotoGP-legende Valentino Rossi. De Italiaanse coureur sleepte vier wereldkampioenschappen in de wacht. Hij bleef tot 2013 met Valentino samenwerken als consultant.

In de aanloop naar de terugkeer van Suzuki naar de MotoGP in 2015 werd Davide teammanager. Hij kreeg de opdracht om getalenteerde, jonge rijders naar voren te schuiven. Ook streefde het team ernaar om onder zijn leiding aansluiting te vinden bij de koplopers in de sport.