De kans is groot dat je Abbi Pulling tegenkomt in het Human Performance Centre (HPC) in de fabriek van het BWT Alpine F1 Team in Enstone. Daar traint zij hard voor het komende seizoen. Sinds ze zich bij de Alpine-familie heeft aangesloten, drijft ze zichzelf tot het uiterste, als coureur, maar ook als mens, en onze waardering voor haar is dan ook enorm gegroeid. Abbi is sinds dit seizoen volwaardig lid van de Alpine Academy en gaat met nummer 10 later deze maand haar debuut maken in het openingsseizoen van de F1 Academy Series.

 

 

We spraken met Abbi op weg naar huis na een trainingsdag in de fabriek van het BWT Alpine F1 Team in Enstone. 10 dingen die je nog niet wist over onze nummer 10…

 

 

1. Wat verwachten mensen niet van jou? Dat ik naast racen ook werk als grafisch ontwerper. In mijn vrije tijd ontwerp ik bijvoorbeeld helmen, drinkflessen, dat soort dingen voor andere coureurs. Ik ben heel creatief en weet ook veel van kleding en mode. Je zou het misschien niet zeggen, maar dat hoort ook bij mij.

 


2. Als je met drie mensen uit eten zou mogen, ongeacht of ze nog leven, wie zouden dat dan zijn? Sowieso Valentino Rossi, mijn idool! Waarschijnlijk ook Ayrton Senna, want die wil ik nog zoveel dingen vragen. En ik zou mijn vader meenemen, zodat die Valentino Rossi kan ontmoeten.

 


3. Wat zou je nog ooit willen leren? Ik heb altijd piano willen spelen. Ik vind het zo gaaf om gewoon achter een piano te gaan zitten in een park of op een station. Er staat er een in een dorp bij mij in de buurt en ik zou het te gek vinden om daar gewoon achter te gaan zitten en iets moois te spelen.

 

 

4. Als je een teamgenoot mocht kiezen uit alle coureurs van vroeger en nu, met wie zou je dan samen willen racen? Als ik er meer dan een mag kiezen, à la Le Mans, ga ik waarschijnlijk voor Alice Powell. Ze heeft me veel geholpen bij mijn ontwikkeling als coureur en rijdt zelf ook geweldig. Maar ik zou ook kiezen voor Sabine Schmitz. Gewoon een legende op de Nurburgring.

 


5. Welk moment in je leven heeft het meeste indruk op je gemaakt? Waarschijnlijk mijn eerste Grand Prix, tijd doorbrengen in de F1-renstal van Alpine en gewoon deel uitmaken van het team op die manier. Dat was echt geweldig. Kippenvel. Zo van... knijp me eens, gebeurt dit echt?

 

 

6. Wat staat er nog op je bucketlist? Meedoen aan het FIA Formula 3-kampioenschap Maar buiten het racen heb ik niet echt iets. Ja, gewoon van het leven blijven genieten en gelukkig blijven.

 

 

7. Wat is het gekste dat je nog ooit in je leven zou willen doen? In een Formule 1-auto rijden was al legendarisch. Vooral omdat ik door de straten van Riyad reed. Samen met Aseel Al Hamad waren we de eerste vrouwen die in Saoedi-Arabië plaats namen in een Formule 1-wagen. Daarmee gaven we een duidelijke boodschap af.

 


8. Ben je ergens bang voor? Spinnen en achtbanen. Je zou verwachten dat ik achtbanen cool vind, omdat ik gewend ben aan hoge snelheden, maar ik houd graag zelf de controle.

 

 

9. Wat is je mooiste jeugdherinnering? De caravancross met mijn vader, met sterretjes in mijn hand, kijkend naar de caravans die exploderen en op elkaar botsen.

 


10. Hoe begin jij je dag? Moeizaam mijn bed uitkomen, ontbijten (eieren op geroosterd brood), hup de auto in en fitnessen. Op racedagen luister ik naar muziek om in de stemming te komen. Heartbroken van H2 is het perfecte nummer daarvoor. Ik houd van wat oudere muziek zoals die uit de jaren 2000 of de jaren '80.

 Volg Abbi vanaf de eerste F1 Academy Series-race van het seizoen 2023 in Spielberg, Oostenrijk op 28 april via de website van de F1 Academy en via sociale media.