Jack Doohan is de belichaming van de relaxte persoonlijkheid waar Australiërs om bekend staan. Hij is ongelooflijk vriendelijk en nieuwsgierig en doet altijd zijn best om iedereen met wie hij spreekt zijn onverdeelde aandacht te geven - zelfs aan boord van een vliegtuig op de lange reis naar zijn thuisland Australië. We zagen hoe Jack ver weg van huis waar hij ook is een thuis opbouwde. Bij het BWT Alpine F1 Team rekenen we onszelf tot de gelukkigen die ons huis met hem mogen delen. Dit is Jacks tweede jaar als lid van de Alpine Academy en zijn bezoeken aan de fabriek lijken wel de meest uitbundige familiereünies - hoe lang of kort hij ook weg is geweest..

 

We kletsten bij met Jack op de luchthaven voor het eerste deel van zijn reis naar Melbourne om jullie een blik achter de schermen te geven bij de reservecoureur van het BWT Alpine F1 Team. 14 dingen die je nog niet wist over nummer 14.

 

 

1. Jouw beste tip voor iedereen die Australië bezoekt? Dan denk ik meteen aan een Airbnb of een verblijf ergens langs het strand boeken om het ontspannen leven in boardshorts en strandtentjes te ervaren. Om die vibe te proeven waarbij je een tentje binnenloopt om wat te eten en een boardshort scoort. Die ontspannen Aussie-levensstijl vind je niet in Melbourne of de grote steden.

 

2. Hoeveel talen spreek je? En welke talen zijn dat? Drie talen. Ik spreek vloeiend sarcasme, Engels en het 'plat-Australische' Bogan.

 

3. Jouw favoriete karaokenummer? Lose Yourself van Eminem.

 

4. Favoriete film/serie? Mijn favoriete film op dit moment is Creed 3 en mijn favoriete serie is Outer Banks op Netflix.

 

5. Je mag 3 mensen uitnodigen voor een etentje, ongeacht of ze nog leven of al dood zijn. Wie nodig je uit? Muhammad Ali, Warren Buffett en Ayrton Senna.

 

6. Favoriete cheatmeal? Penne pomodoro of een lekkere kipschnitzel.

 

7. Zijn er bepaalde goede doelen die belangrijk voor jou zijn? Via mijn merk wil ik geestelijke gezondheid graag breder ondersteunen. Ik wil dat de uitdrukking "Doohan Ok" het vragen om hulp normaliseert en er meer bekendheid aan geeft. Ik wil ook meer aan liefdadigheid doen om geld in te zamelen om mensen in Afrika toegang te geven tot voedsel en schoon water.

 

8. Wat vind jij jouw beste karaktertrek? Wat je ziet, is wat je krijgt. Ik probeer onder alle omstandigheden echt mezelf te zijn en te blijven, en mijn natuurlijke karakter te omarmen. Ik probeer niet iemand te zijn die ik niet ben.

 

9. In welke nieuwe stad zou je graag eens racen? Ik twijfel tussen New York en Tokio, maar de straatcultuur in Japan is zo cool dat ik graag in Tokio zou racen.

 

10. Wat heeft jouw voorkeur: appen, bellen of FaceTimen? Alle drie om eerlijk te zijn. Mijn telefoon staat meestal op 'Niet storen', dus soms vergeet ik te reageren op berichten. Als iemand belt, dan neem ik altijd op.

 

11. Wat zou fans verbazen om over jou te horen? Op school vond ik kunst erg leuk. Ik ben best goed in tekenen.

 

12. Favoriete nummer? Nathan (varner road) van Fred again.

 

13. Wat mis je het meest aan Australië als je er niet bent? Surfen, mijn familie en mijn hond, Niko. Niko is een Duitse herder. We krijgen er in augustus of september nog twee Duitse herders bij.

 

14. Als je een teamgenoot mocht kiezen uit alle coureurs van vroeger en nu: naast wie zou je dan willen racen? Eén van mijn beste vrienden waarmee ik opgroeide en altijd heb gekart: Broc Feeney.

 

 

Jack zal dit weekend voor het eerst racen in ronde 3 van het FIA Formule 2-kampioenschap op Albert Park in Melbourne. De Sprint vindt plaats op zaterdag 1 april om 3:20 uur UTC en de Feature Race op zondag 2 april om 00:35 uur UTC. Houd de racewagen met nummer 14 in de gaten en steun Jack tijdens de resterende 12 ronden van het FIA Formule 2-seizoen 2023.