22 maart 2023

Alpine Academy-coureurs Jack Doohan en Victor Martins behaalden allebei een podiumplek op het Jeddah Corniche Circuit in de tweede ronde van het FIA Formule 2-kampioenschap tijdens een weekend gekenmerkt door wisselende omstandigheden voor beiden in Saoedi-Arabië.

 

 

Victor domineerde de kwalificatie van vrijdag en pakte in een vliegende laatste ronde poleposition met een voorsprong van 0,7 seconden, net voordat een rode vlag een eind maakte aan de sessie. De Fransman startte zaterdag tijdens de reverse grid sprintrace als tiende en werkte zich naar voren om uiteindelijk als tweede te finishen. Dit was zijn tweede podiumplek dit jaar. Ondanks een goede start in de Feature Race van zondag raakte Victor in bocht 4 helaas de controle over zijn auto kwijt, vanwege een fout in het gevecht om de eerste plaats. Hij spinde en moest zich terugtrekken.

 

 

Jack nam revanche op zijn ongelukkige weekend in Bahrein en mengt zich in Saoedi-Arabië nu in de strijd om het kampioenschap. Na een goede prestatie in de kwalificatie, waarin hij vierde werd, lukte het Jack zijn eerste punten in het kampioenschap binnen te halen met een welverdiende zevende plaats in de Sprint. Jack zette zijn goede prestaties in de Feature Race van zondag voort en wist het tot de tweede plek te schoppen.

 

 

Over het algemeen was het een veelbelovend weekend waarin onze Alpine Academy-coureurs hebben laten zien wat ze in hun mars hebben in de aanloop naar de derde ronde van het FIA Formula 2-kampioenschap, in het kader waarvan er voor het eerst gereden wordt in Australië. Daar sluiten ze zich aan bij hun collega's in de Formule 1 op het Alberta Park in Melbourne.

 

 

Jack Doohan, Invicta Virtuosi Racing: “Gemengde gevoelens aan het eind van het weekend. Ik ben niet helemaal tevreden, maar die 20 punten zijn toch wel lekker. We presteerden tijdens de Feature Race niet optimaal en ik voel me nog niet helemaal top in de auto. Er zijn nog een paar dingen waar we aan moeten werken, voordat alles perfect is. Positief is de tweede plek en deelname aan de strijd om de eerste plaats in omstandigheden waarin we onszelf bevinden: een teken dat we al heel ver gekomen zijn en dat als we alles op orde hebben en tot nog meer in staat zijn. Ik ben blij dat we wat punten hebben binnengehaald en kijk ernaar uit deze lijn in Melbourne door te trekken. Ik kan niet wachten mijn eerste race op bekend terrein te rijden. Het wordt een geweldig evenement met een unieke ambiance. Ik kijk ernaar uit iedereen daar te zien.”

 

 

Victor Martins, ART Grand Prix: “Djedda was qua emoties ontzettend intens. Ik vond het super daar voor het eerst te rijden en ik mag best trots zijn op wat we als team gepresteerd hebben! Ik ben voor het allereerst in het FIA Formule 2-kampioenschap vanaf poleposition gestart en we hebben het hele weekend laten zien dat er rekening met ons gehouden moet worden in de aankomende races in Australië en Azerbeidzjan. We hebben de fout die ik zondag maakte, die me veel punten kostte, geanalyseerd en we kijken er vol spanning naar uit het in de derde ronde in Melbourne beter te doen!”