11 September 2022

Het

BWT Alpine F1 Team behaalt geen punten in de Grand Prix van Italië vandaag. Esteban Ocon eindigde als elfde en Fernando Alonso moest zich terugtrekken uit de race in Monza.

 

 

Fernando zette zijn bolide in ronde 31 aan de kant met vermoedelijk een waterdrukprobleem, terwijl op koers lag om punten binnen te halen. Het team behoudt de vierde plaats in het constructeurskampioenschap en gaat zich voorbereiden op een aantal races buiten Europa, die over drie weken in Singapore beginnen.

 

 

Esteban Ocon, gestart vanaf P14, gefinisht op P11: "Het was een lastige race vandaag. Natuurlijk is het teleurstellend om uiteindelijk slechts één positie van de punten verwijderd te zijn. De wagen presteerde goed en we hadden een goed racetempo, wat we niet helemaal goed konden laten zien door de wagens voor ons. De knop moet nu om en we moeten alles uit de kast halen voor de resterende races vanaf Singapore. Ik kijk uit naar een korte vakantie om te herstellen van de Triple Header en me volledig voor te bereiden op de races buiten Europa. Daarin willen we met beide wagens weer punten pakken in onze strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap."

 


Fernando Alonso, gestart vanaf P6, DNF: "Het was vandaag een race vol uitdagingen. We hadden moeite om de wagens voor ons op de rechte stukken bij te houden. Daarna moesten we de wagen aan de kant zetten met vermoedelijk een waterdrukprobleem, maar we moeten nog onderzoeken waarom dit gebeurde. We vochten mee om een plek in de top tien. Ik hoopte de finishlijn te zien met punten op zak, maar dat lukte vandaag helaas niet. Het waren drie lange weken waarin het team heel hard heeft gewerkt. Nu verdienen we een korte vakantie. Het goede nieuws is dat we nog steeds voorop liggen in de strijd met McLaren om de vierde plaats. We gaan dus naar Singapore met het doel om weer in de top tien te eindigen."

 


Otmar Szafnauer, Team Principal: "We zijn zeker teleurgesteld dat we geen punten hebben gescoord tijdens de Grand Prix van Italië van vandaag. Esteban eindigde ternauwernood als elfde en Fernando moest zich uit de race terugtrekken, terwijl hij op een goede positie reed. Het lijkt erop dat de waterdruk in zijn bolide daalde, waardoor hij moest stoppen. We zullen ons normale onderzoek verrichten om de oorzaak te achterhalen en dit probleem te verhelpen. Esteban manoeuvreerde zich tijdens de tweede fase in een sterke positie, want hij was per ronde een seconde sneller dan de voorliggers. Vóór de laatste Safety Car aan het einde was hij dan ook absoluut in de race voor de punten. Het is jammer dat de race niet onder de groene vlag eindigde. Ik weet zeker dat er betere manieren zijn om het racespektakel in dergelijke scenario's te verbeteren. Als team moeten we ons vasthouden aan de positieve punten. Als we kijken naar het verloop van deze Triple Header, hebben we 26 punten behaald. Dat is een goede prestatie en is bijzonder waardevol voor het kampioenschap. We zullen sterker terugkeren van deze korte pauze voor de race in Singapore aan het eind van de maand. Dan krijgen onze wagens ook nog een aantal upgrades."