9 september 2022

Het was vandaag een productieve vrijdagtraining op Monza voor het

BWT Alpine F1 Team. Zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon eindigden in de top tien in voorbereiding op de Grand Prix van Italië op zondag.

 

 

Esteban Ocon: "Racen in Italië en op het circuit van Monza is altijd mooi. Al met al was het een goede vrijdag voor ons met twee productieve sessies en beide racewagens met een plekje in de top tien. We richten ons nu op onszelf en hoe we kunnen blijven presteren in de aanloop naar morgen. We gaan onze gegevens bekijken en ook mogelijke scenario's voor de race analyseren met zoveel straffen en verschillende bolides die vandaag verschillende dingen proberen. We richten ons volledig op morgen om goede kwalificatieresultaten neer te zetten."

 


Fernando Alonso: "Het was wederom een goede vrijdag voor ons hier op Monza. We hebben alles getest wat we wilden testen. We hebben veel nuttige data verzameld over de banden voor dit weekend. De 'porpoising' van de racewagen lijkt hier groter dan in voorgaande weekenden, maar verder was het een probleemloze en goed uitgevoerde vrijdagtraining voor het team."

 

Alan Permane, SportingDirector: "Het was vandaag een heel normale vrijdagtraining voor het team in Monza. We stonden met beide wagens comfortabel in de top tien van het klassement. We hebben een standaardprogramma afgewerkt en zijn niet voor verrassingen komen te staan. We zijn helemaal klaar voor een competitief evenement. Natuurlijk racen we hier onder trieste omstandigheden na het nieuws van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II gisteren. Als Engels-Frans team willen we dit weekend haar verdiensten en nalatenschap eren."