26 augustus 2022

Het

BWT Alpine F1 Team keerde na de zomerstop van de Formule 1 onder wisselende omstandigheden op Spa-Francorchamps terug op het circuit voor de Grand Prix van België.

 


Fernando Alonso eindigde de dag op de zevende plek, terwijl Esteban Ocon als zestiende eindigde na een dag van wisselende omstandigheden op het 7,004 km lange circuit in de Ardennen, waar het de hele dag door af en toe regende.

 

Beide coureurs reden met kleine upgrades aan de A522, waaronder verbeteringen aan de achterremkanalen en randen van de vloer.

 

In de eerste vrije training onderbrak een probleem met de aandrijfas Esteban's race. Deze werd voor de tweede vrije training vervangen.
Beide coureurs reden een productieve tweede sessie, maar de regen beperkte in de laatste 10 minuten het aantal nuttige rondes. Fernando sloot zijn dag af als zevende met een rondetijd van 1 minuut en 46,975 seconden en Esteban eindigde als zesde met een tijd van 1 minuut en 47,944 seconden.

 

Esteban Ocon: "Het is heerlijk om na de zomerstop weer in de wagen te zitten. Het geeft altijd een fijn gevoel om op dit klassieke circuit te rijden. Vrijdag was geen eenvoudige dag. We kregen al vroeg in de eerste vrije training te maken met een probleem met de aandrijfas, waardoor we het grootste deel van de sessie misten. Het weer verstoorde onze tweede vrije training. Daarom konden we niet echt een vlot programma uitvoeren. Al met al hebben we zeker nog werk te doen, maar we hebben vandaag genoeg gegevens verzameld om te analyseren en te verbeteren voor morgen. We hebben nog niet alles laten zien."

 

Fernando Alonso: "Allereerst: het is heerlijk om weer terug te zijn! Met een Formule 1-bolide op Spa-Francorchamps racen geeft altijd adrenaline, dus het was een leuke vrijdag. De veranderingen aan het circuit zijn niet zo heel ingrijpen, met uitzondering van de veiligere uitloopstroken. We hadden geen stabiele weersomstandigheden om de banden te testen, dus we moeten morgen in de derde vrije training nog een paar dingen beoordelen. De bolide voelt hier heel goed aan. Hopelijk staat ons weer een competitief weekend te wachten."

 

Pat Fry, Chief Technical Officer: "Het weer had grote invloed op beide trainingen van vandaag, waardoor het voor iedereen op het circuit moeilijk was om hun programma's af te werken. Voor zover we in deze omstandigheden kunnen beoordelen, presteren onze upgrades zoals verwacht en zien onze tijden er veelbelovend uit. 's Ochtends had Esteban een probleem, dat we hebben onderzocht en volledig begrijpen. Dat zou de rest van ons weekend niet meer mogen beïnvloeden. Wij vervangen ook de power unit van Esteban's bolide, net als een aantal andere teams: de lengte van het circuit en de configuratie minimaliseren de impact. Voor de rest van het weekend wordt weinig regen voorspeld, duw we kijken uit naar een betere zaterdag en zondag.”