2 september 2022

BWT Alpine F1 Team begon aan de voorbereidingen van de Grand Prix van Nederland dit weekend met de vrijdagtraining in Zandvoort. Zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon eindigden daarin in de top-10.

 

Met aanpassingen aan de A522 die volgens het ontwikkelplan van het team waren aangebracht, finishte Fernando de eerste vrije training als achtste en de tweede als zevende. Esteban eindigde in beide sessies als negende.

 


De derde vrije training wordt morgen om 12:00 lokale tijd gereden, voorafgaand aan de kwalificatie, die van start gaat om 15.00u.

 

Esteban Ocon: “Het is fijn om terug te zijn in Zandvoort op een circuit waar ik graag op rijd. Het traject ervan is absoluut uniek. We sloten onze vrijdag af met beide auto's in de top-10 in beide trainingen en dat is geen slecht uitgangspunt voor het weekend. We moeten vanavond bekijken op welke vlakken we ons nog moeten verbeteren. Dan verschijnen we morgen aan de start met gedegen inzicht in hoe de banden het doen, vooral omdat we vandaag de hardste banden getest hebben. Dat doen we doorgaans niet op vrijdag. Het team heeft nog veel te doen voordat we helemaal klaar zijn voor de uiterst belangrijke kwalificatie van morgen."

 

Fernando Alonso: “Het was een redelijke dag. Het is een heel ander circuit dan wat we gewend zijn van vorige week in Spa. Het is een leuke plek om te rijden, het lijkt soms wel een achtbaan met al die bulten. De auto voelt goed aan en ik denk dat we vandaag flink wat voortgang geboekt hebben, ook al was het vanochtend wat stoffig op het circuit. We gaan alles nu evalueren, maar we zijn tevreden over de voortgang die we tot dusver geboekt hebben."

 

Matt Harman, Technical Director: “Vandaag was een probleemloze trainingsdag en we hebben met beide auto's alles weten te bereiken wat we van plan waren. We hebben een aantal kleine verbeteringen aangebracht en die gaven precies het resultaat dat we in de simulaties voorafgaand aan de race hadden uitgezet. Dankzij deze verbeteringen reden we net dat extra beetje beter. Het is geweldig dat we elke race verbeteringen kunnen aanbrengen. Ik verwacht er de komende dagen en zelfs de komende races nog veel te kunnen doorvoeren. We kijken uit naar de rest van het weekend op Zandvoort. Er zijn tot nu toe geen verrassingen en we zijn tevreden met onze prestaties. We streven er dit weekend naar om onze prestatie op Spa te herhalen en ons momentum in het constructeurskampioenschap vast te houden."