Jonge coureurs uit heel Australië en uit andere plekken van de wereld dromen ervan te racen op het Albert Park Circuit in Melbourne. Voor de reservecoureur van het BWT Alpine F1 Team, Jack Doohan, kwam deze droom het afgelopen weekend uit. Voor het eerst reed hij in eigen land in Ronde 3 van het FIA Formule 2-kampioenschap 2023. Maar voorafgaand aan de start van een spannend weekend voor de held van het thuispubliek was Jack bij zijn familie en liet hij het BWT Alpine F1 Team zien wat die ontspannen Aussie-levensstijl precies inhoudt.

 

 

Tijdens de reis van bijna 24 uur tussen Europa en Australië in de aanloop naar het weerzien met zijn thuisland, dacht Jack terug aan zijn jeugd aan de Gold Coast. Hij werd tijdens zijn jeugd omringd door familie en bracht zijn tijd door in de vrije natuur, in ongetwijfeld een van de mooiste gebieden ter wereld. Jack hield van skateboarden met zijn vrienden en buitenspelen met zijn neefjes en nichtjes. De jaren voordat zijn carrière als coureur een vlucht nam, waren zorgeloos en ontspannen. Deze herinneringen probeert Jack opnieuw te beleven als hij zijn thuisland bezoekt, ook al is dat voor zijn werk.

 

 

Dit jaar kwam Jack in Brisbane aan in het kader van een week die in het teken stond van het racen. Hij bracht eerst wat tijd thuis door met zijn familie en organiseerde spontaan een kartrace met zijn jeugdvriend Mick Schumacher. Daarna vloog hij naar Melbourne om zich weer onder te dompelen in de activiteiten rondom een van de meest veelbelovende races op de agenda van de F2.

 

 

Aan de vooravond van een lange dag vol actie op woensdag, gingen de coureurs van het BWT Alpine F1 Team Pierre Gasly en Esteban Ocon samen met Jack en zijn jeugdvriend en collega-coureur Broc Feeny achter het stuur zitten van een door Castrol gesponsorde V8 Supercar op de legendarische racebaan van Calder Park. In het kader van de dag voor Castrol-partners reden de drie coureurs naast Thomas Randle van Tickford Racing. Hij rijdt in de door Castrol gesponsorde V8 Supercar in de Australische tin-top-serie.

 

 

“Het was helemaal top! We reden op een ovale baan vanwege het regenachtige weer, maar jemig, wat een wagen. Ik was verbaasd hoe goed hij aanvoelde. Qua ligging lijkt hij erg op die van de Formule 1 en ik had alles direct onder de knie," aldus Esteban. “Tom is een hele leuke gast. We hebben een supertijd gehad en we hebben ook nog wat op de simulator gespeeld.”

 

 

Die middag kwam de zon net op tijd tevoorschijn voor professioneel surfer Jack Robinson om Jack en Pierre te laten zien hoe het echt moet. Hoe je de golven de baas bent op URBNSURF, een urban surf park in Melbourne. Esteban was de commentator van het team, terwijl Jack en Pierre de golven samen met Mick Schumacher bedwongen.

 

 

“Het waren drukke dagen aan het begin van de week, maar de hoogtepunten waren ongetwijfeld het rijden in de V8 Supercar en surfen met de nummer 1 van de wereld. Ik kan best goed surfen, maar ik moet zeggen dat de golven behoorlijk hoog waren. Het was een superleuke dag en een geweldige manier om de week te beginnen," aldus Pierre.

 

 

Door zijn favoriete hobby te delen met zijn teamgenoten kon Jack zijn collega-coureurs een indruk geven van de Australische surfcultuur.

 

 

“Het was top de dag met Pierre en Esteban door te brengen. Ik heb ervan genoten even het water op te kunnen en een paar moves te laten zien zo voor het weekend,” aldus Jack. “Jack Robinson is ook een van mijn grootste surfidolen. Het was dus helemaal te gek om samen met hem de zee op te gaan.”

 

 

Wij hebben onze Australische reservecoureur verwelkomd, en hij heeft de afgelopen week zijn thuis aan ons team laten zien. Vanwege de drukke race-agenda en de vele verplichtingen van een coureur kan Jack niet vaak terug naar Australië zo vroeg in het seizoen. Daarom konden we hem ook van een andere kant leren kennen na een weekje in zijn thuisland door te brengen met het BWT Alpine F1 Team. Ook konden we onze zinnen een beetje verzetten voordat we weer aan de slag moesten op het circuit van Albert Park.

 

 

Jack had gemengde resultaten tijdens de race in zijn thuisland met een DNF in de Sprint Race als gevolg van contact met Juan Manuel Correa voordat hij aan de start verscheen van de Feature Race en vanaf P15 wist op te klimmen en te eindigen op de achtste plek. Jack komt opnieuw in actie in Ronde 4 van het FIA Formule 2-kampioenschap dat van 28 t/m 30 april 2023 gereden wordt in Azerbeidzjan.