Sommige mensen zien de overwinning van Esteban Ocon in de Grand Prix van Hongarije van 2021 – de eerste uit zijn F1-carrière – misschien als een toevalstreffer, een neveneffect van racen. De waarheid is dat het succes van Esteban voortkomt uit vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Velen denken dat hij van de ene op de andere dag een sensatie werd. Uiteindelijk worden zij zich bewust van de toewijding en het talent dat nodig is om zo ver te komen en bewonderen zij zijn vasthoudendheid.

 

 

Zijn verhaal begint in een klein stadje in Normandië (Frankrijk). Hij reisde van race naar race met zijn ouders die ervoor wilden zorgen dat hun zoon zijn talent kon ontplooien om een kans te krijgen om de volgende Franse coureur in de Formule 1 te worden. Als jonge coureur knokte hij voor een succesvolle kartcarrière, waarna hij uiteindelijk de aandacht van de RenaultAutomotive Group trok. Met zijn succes in de Formule Renault verzekerde hij zich van een plaats in het Europese FIA Formule 3-kampioenschap, dat hij uiteindelijk in 2014 wist te winnen. Daarna verdiende hij een plaats in het ontwikkelingsprogramma voor coureurs van Mercedes en won hij in 2015 het kampioenschap van de GP3 Series. Zijn niet aflatende gedrevenheid en doorzettingsvermogen, in combinatie met zijn harde werk en de opofferingen van zijn hele familie resulteerden uiteindelijk in 2016 in het hoogtepunt. Toen maakte Esteban zijn F1-debuut tijdens de Grand Prix van België.

 

 

Sinds Esteban in 2020 bij het BWT Alpine F1 Team kwam, dan toen nog racete onder de naam Renault, heeft hij zowel op als naast de baan een exponentiële groei doorgemaakt. Zijn online supporters zijn hem zelfs "Estie Bestie" gaan noemen: een vertederende bijnaam die zijn warme en vriendelijke persoonlijkheid perfect samenvat. Wanneer hij niet strijdt voor de overwinning in een race, doet Esteban er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij erbij hoort. Hij gebruikt zijn tijd buiten het circuit om uit te rusten met familie en vrienden. Hij volgt trouw een strak trainingsschema om altijd optimaal voorbereid te zijn op de volgende wedstrijd.

 

 

De groeiende populariteit van Esteban op sociale media heeft hem aangemoedigd om meer van zijn persoonlijke leven online te delen, onder meer als hij nieuwe interesses ontdekt wanneer hij niet op het racen gefocust is. Sinds kort volgt hij ook andere sporten fanatieker, zoals voetbal en basketbal. Zo af en toe post hij iets op Instagram om zijn vakanties buiten het raceseizoen met vrienden en familie te delen.

 

 

Nadat Esteban in 2021 samen met zijn toenmalige teamgenoot Fernando Alonso de iconische voetbaltrofee naar de uitreiking van de Ballon d'Or Awards had gebracht, kreeg hij de kans om met een showauto van Alpine naar de Ballon d'Or Awards van 2022 te rijden. De gouden trofee was perfect in een op maat gemaakte toevoeging aan de auto genesteld. Vakkundig navigeerde Esteban door de straten van Parijs om ervoor te zorgen dat de trofee in stijl arriveerde. Zijn betrokkenheid bij de Ballon d'Or in 2022 werd nóg specialer toen deze werd uitgereikt aan Karim Benzema, de alom geprezen Franse voetballer.

 

 

Esteban is bezig aan zijn vierde jaar bij het BWT Alpine F1 Team. Hij blijft een voorbeeldig rolmodel voor de groep jonge coureurs van de Alpine Academy en het Rac(H)er-programma, een hardwerkende teamgenoot voor de talloze mannen en vrouwen in de racewagens van Alpine en de BWT Alpine F1 Team-familie. Dit seizoen rijdt hij naast mede-Fransman Pierre Gasly. Het seizoen 2023 is al enkele weken onderweg en we zijn er trots op om Esteban Ocon op het hoogtepunt van zijn carrière in ons midden te hebben. We hopen dat jullie net zo trots zijn.