Het BWT Alpine F1 Team deelt met trots dat het de Three-Star Environmental Accreditation van de FIA heeft ontvangen in het kader van het Environmental Accreditation Programme van de FIA, voor zowel de locatie in Enstone als in Viry Châtillon.

 

 

Het Environmental Accreditation Programme van de FIA heeft tot doel bij de autosport en mobiliteit betrokken partijen in de hele wereld te helpen om hun duurzaamheidsprestaties te evalueren en te verbeteren.

 

 

De prestaties van het team op het gebied van duurzaamheid werden afgelopen december beoordeeld tijdens een officiële audit die de FIA uitvoerde op onze locaties in Enstone en Viry Châtillon. De Franse locatie was al in het bezit van de ISO 14001-certificering, vanwege goede prestaties op het gebied van energieverbruik, biodiversiteit en CO2-uitstoot.

 

 

De Three-Star Environmental Accreditation van de FIA is een erkenning voor de initiatieven die BWT Alpine F1 Team genomen heeft op het gebied van de implementatie van een efficiënt milieubeheersysteem voor operationele initiatieven waar het team aan werkt, zoals flesvrije gebieden, zowel bij het circuit als in de fabriek in Enstone, met dank aan de steun van onze partner BWT. Ook gaat sinds 2004 aandacht uit naar het gebruik van hernieuwbare energie voor het dagelijks verbruik in de fabriek in Enstone. In Viry Châtillon, sinds 2011 in het bezit van de ISO 14001-certificering, wordt voortdurend gewerkt aan het beperken van de milieu-impact, door bijvoorbeeld bioafval gescheiden in te zamelen, plastic wegwerpbekers te verbieden en het gebruik van oplosmiddelen voor schoonmaakwerkzaamheden met 95% te beperken. Daarnaast is deze accreditatie een blijk van erkenning voor de samenwerking tussen onze twee locaties. Deze delen hun gedeelde ervaringen, geven elkaar tips en werken samen aan initiatieven die in zowel Viry als Enstone kunnen worden geïmplementeerd.

 

 

 

Otmar Szafnauer, Team Principal, BWT Alpine F1 Team: “We zijn blij bekend te kunnen maken dat we de Three-Star Environmental Accreditation van de FIA hebben ontvangen. Dat is een grote stap voorwaarts wat betreft onze inzet voor een beter milieu. Ons volgende doel is de ISO 14001-accreditatie voor Enstone, in het kader van de duurzaamheidsstrategie van Alpine. We zijn goed op weg wat betreft het reduceren van onze CO2-uitstoot en verwachten binnenkort meer mijlpalen te bereiken."

 

 

Bruno Famin, Executive Director, BWT Alpine F1 TeamViry Châtillon: “We zijn trots op de manier waarop we ons in Viry Châtillon inzetten voor een beter milieu. Het feit dat we de Three-Star Environmental Accreditation van de FIA hebben ontvangen is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn als het gaat om de vermindering van onze negatieve impact op het milieu en onze bijdragen aan de duurzaamheidsstrategie van Alpine. Het betekent ook dat de samenwerking met Enstone goed is voor het BWT Alpine F1 Team, en in het algemeen voor Alpine."

 

 

Felipe Calderón, President van de FIA Environment and Sustainability Commission: “Ik wil het Alpine F1 team graag feliciteren met de Three-Star Environmental Accreditation van de FIA. Het bereiken van deze status vergt tomeloze inzet van iedereen: coureurs, engineers, monteurs, personeel, managers, investeerders en alle andere leden van het team. Het team heeft laten zien het werk tot in de puntjes uit te voeren en heeft bovendien solide plannen voor de toekomst.
Partijen die bij Formule 1-teams betrokken zijn of op andere terreinen binnen de autosport actief zijn, hebben zich op bewonderenswaardige manier ingezet voor dit programma, dat naar onze mening een uitstekende basis vormt voor de ontwikkeling van hun milieubeheersystemen. Deze onderwerpen worden steeds belangrijker en we moeten het platform dat we hebben, blijven gebruiken om toonaangevend en vooruitstrevend te blijven op het gebied van de activiteiten en technologieën die we elke dag gebruiken."