9 mei 2022

Fernando ging sterk van start en wist zichzelf naar de puntenplaatsen op te werken, waarbij hij in eerste instantie op de achtste plaats eindigde. Na een pitstop in ronde 15 voor harde banden, lag de Spanjaard stevig op koers om punten te scoren. Een aanrijding in Bocht 1 met Pierre Gasly leverde hem echter een tijdstraf op. Fernando slaagde erin om het gat in de slotfase nog verder te vergroten en kwam als achtste over de streep. De tijdstraf deed hem één positie terugzakken. Na de race kreeg hij nog een straf van vijf seconden voor een andere overtreding, waardoor hij buiten de punten viel.

 

Fernando ging sterk van start en wist zichzelf naar de puntenplaatsen op te werken, waarbij hij in eerste instantie op de achtste plaats eindigde. Na een pitstop in ronde 15 voor harde banden lag de Spanjaard stevig op koers om punten te scoren. Een aanrijding in Bocht 1 met Pierre Gasly leverde hem echter een tijdstraf op. Fernando slaagde erin om het gat in de slotfase nog verder te vergroten en kwam als achtste over de streep. De tijdstraf deed hem één positie terugzakken.

 

Esteban reed ondertussen een lange en geduldige openingsfase op harde banden in de hoop op een late Safety Car. Na de late botsing tussen Gasly en Lando Norris in de 40e ronde kon Esteban de Safety Car-periode benutten om een pitstop te maken voor nieuwe banden zonder dat dit zijn positie beïnvloedde. De Fransman moest in de slotfase opnieuw geduld betrachten. Toen Mick Schumacher en Sebastian Vettel laat in de wedstrijd met elkaar in botsing kwamen, steeg Esteban bij de geblokte vlag naar de negende plaats en na de tijdstraf van Fernando zelfs naar de achtste. Hiermee leverde hij een fantastische prestatie en schoof maar liefst twaalf posities omhoog.

 

Esteban Ocon, gestart vanaf P20, gefinisht op P8:

 

"Wat een race! Ik wil het team hartelijk bedanken voor al het harde werk dat ze 's nachts hebben verricht om de bolide weer in elkaar te zetten. Deze was behoorlijk kapot na die flinke klap tijdens de training op zaterdag. Zij zijn de ware uitblinkers van dit weekend. Het voelt geweldig om punten te pakken, nadat ik achteraan startte. Ik ben zeker tevreden na zo'n zware dag gisteren. De racewagen en de strategie waren geweldig. Het was een goed begeleide race en we sluiten een opwindend eerste raceweekend in Miami in stijl af. Nu moeten we dat momentum zien vast te houden bij onze terugkeer naar Europa voor de volgende race."

 

Fernando Alonso, gestart vanaf P11, gefinisht op P12:

 

"In de race had ik een paar goede manoeuvres na de start en klom ik enkele posities. We hadden een beetje pech met de timing van de Safety Car, waarbij sommige andere coureurs veel geluk hadden. Zonder de Safety Car hadden we ons waarschijnlijk kunnen mengen in de strijd om de zevende of achtste plaats. Daarna maakte ik een fout toen ik Pierre [Gasly] probeerde in te halen. Dat was mijn schuld en ik verontschuldig me daarvoor. Over het algemeen was ons racetempo volgens mij wel goed. Het was ook erg warm en vochtig, dus ook fysiek was het voor ons een hele uitdaging. Ik denk dat de punten van vandaag welverdiend zijn."

 

Laurent Rossi, CEO van Alpine:

 

"We zijn tevreden over de race van vandaag. We hebben een behoorlijke herstelpoging geleverd om ons weekend te redden. We keren terug uit Miami met punten op zak en dat was belangrijk na de teleurstelling op Imola. Alle credits voor Esteban: hij reed een sterke race en eindigde van een startplek achteraan uiteindelijk als achtste. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder het uitzonderlijke werk van zijn pitcrew. Na het incident van gisteren hebben zij een geheel nieuw chassis gemonteerd. Deze punten zijn een terechte beloning voor ieders inzet. Ook Fernando reed een solide race, vooral na de start, om zichzelf in de punten te rijden. Miami bleek een uitstekend evenement, zowel op het circuit als daarbuiten. Mijn felicitaties aan het hele team voor hun harde werk dit weekend. We moeten onze puntenreeks proberen verder uit te bouwen. We kijken nu vooruit naar Barcelona, waar we op vertrouwd terrein terugkeren. We zijn gretig en willen graag weer punten scoren in de volgende races."