23 maart 2023

Iedereen kan zich ongetwijfeld voorstellen hoe het voor een Fransman is zich aan te sluiten bij een Frans team met alleen maar Franse coureurs. Het verhaal kan niet perfecter - De verloren zoon keert terug naar Normandië! - en toch is dit slechts een deel van zijn verhaal en loopbaan tot dusver. Pierre Gasly mag dit seizoen voor het eerst meedoen met de grote jongens in de kleuren van het BWT Alpine F1 Team. Maak kennis met de man achter het vizier.

 

 

Na negen jaar bij hetzelfde team gereden te hebben, start Pierre een nieuw hoofdstuk in zijn carrière en gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en successen. Door zich aan te sluiten bij het BWT Alpine F1 Team, staat hij schouder aan schouder met collega-coureur Esteban Ocon en is hij als ambassadeur van Alpine Cars een rolmodel voor de jonge coureurs van ons merk in de hele Alpine Academy en het Rac(H)er-programma. Hij is de meest recente toevoeging aan het team dat bestaat uit talrijke mannen en vrouwen die zich dag in dag uit inzetten voor het succes van ons team.

 

 

Maar… als er iets is wat we de afgelopen jaren, waarin we zijn carrière gevolgd hebben, over Pierre geleerd hebben, dan is wel het dat hij meer is dan zomaar een coureur.

 

 

Mensen die nauw met Pierre samenwerken zullen zeggen dat hij vaak te laat komt, met een onschuldige glimlach op zijn gezicht, nog nagenietend van de wedstrijd van PSG van de avond daarvoor. Hij is altijd goed gekleed, bezoekt vaak de Paris Fashion Week of een basketbalwedstrijd in de VS. En als hij er niet is, kun je zijn reilen en zeilen volgen op Instagram.

 

 

Hij gaat voorop in de strijd en is vol vertrouwen na zijn zes jaren in de Formule 1-paddock.

 

 

Pierre Gasly is de persoon en de coureur die hij is dankzij de steun van zijn omgeving. Met vier oudere broers en een groot aantal neefjes en nichtjes is Pierre een echte familieman. Bij hen kan hij buiten het circuit altijd terecht.

 

 

Buiten het seizoen was Pierre in Dubai om zich in lekker weer voor te bereiden, voordat hij even snel Miami en Parijs aandeed met de NBA. Op sociale media verschenen filmpjes waarin hij basketbal speelde met Charles Leclerc en NBA-legendes Joakim Noah en Tony Parker. Daarmee liet hij maar weer eens zien dat contacten met andere coureurs net zo belangrijk zijn als relaties buiten de racewereld.

 

 

In een sport waarin alles draait om snelheid en intensiteit is het belangrijk je coureurs persoonlijk beter te leren kennen. Vooral voor diegenen die de hele wereld over reizen om de snelste atleten ter wereld te begeleiden. Zijn persoonlijke team bestaat uit goede vrienden en professionals die allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat Pierre het maximale uit zichzelf kan halen als coureur en als mens.

 

 

Nu het seizoen vordert en Pierre zijn eerste punten heeft binnengehaald met het BWT Alpine F1 Team, vieren we zijn successen, leren we van zijn prestaties, verdiepen we ons in al zijn interesses en leren we zijn volgers op sociale media kennen. We hebben ontzettend veel zin in het seizoen 2023 en hopen dat samen met jou te mogen beleven.