17 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team begon het Grand Prix-weekend op het Jeddah Corniche Circuit met een productieve vrijdagtraining, die resulteerde in een vierde plaats voor Esteban Ocon en een zesde plaats voor Pierre Gasly.

 

 

Aan de westkust van Saoedi-Arabië reed het team vandaag een uitstekende training ter voorbereiding op de tweede race van het seizoen. Het bouwde voort op het wisselvallige resultaat in de vorige race in Bahrein.

 


In de roze kleuren van BWT begon Pierre voor de tweede keer in drie races dit seizoen de eerste vrije training op de achtste plaats in het klassement, met een beste rondetijd van 1 minuut en 30,949 seconden. Esteban werd hierin twaalfde met een tijd van 1 minuut en 31,181 seconden.

 

 

Tijdens de tweede vrije training, die net als de kwalificatie en de race zelf in de avond gereden werd, reden beide coureurs in de schijnwerpers op mediums, en later op softs.

 

 

Voorafgaand aan de lange runs waren de rondetijden van Esteban (1 minuut en 30,039 seconden) en Pierre (1 minuut en 30,100 seconden) voldoende voor een plek in de top-6. Tijdens de laatste 15 minuten van de sessie reed Esteban met veel brandstof op mediums en Pierre op softs.

 

 

Esteban Ocon: "Het voelt goed om weer op een circuit als dat in Djedda te rijden. Het is ontzettend snel en heeft wat weg van een spannend straatcircuit. Je mag de aandacht geen seconde laten verslappen. Vrijdag hebben we een nuttige training gereden, waarin we verschillende dingen uitprobeerden. Dit gaat van pas komen in zowel de kwalificatie als de race. De auto voelt krachtig aan en ik denk dat we veel geleerd hebben dat we meenemen naar de kwalificatie van morgenavond. Het team heeft het vandaag geweldig gedaan en we gaan vanavond nog even hard aan de slag om morgen optimaal voor de dag te komen. Alles bij elkaar hebben we een prima dag gehad.”

 

 

Pierre Gasly: "Het is gaaf om terug te zijn op dit snelle en spannende circuit in Djedda. Het was een drukke dag en we hebben weer meer inzicht gekregen in hoe we er dit seizoen voortaan. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met wat we vandaag hebben neergezet. Na twee weken in Bahrein is het fijn om op een nieuw circuit te rijden en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Er wordt hier hard gereden en je kunt het je niet permitteren een steek te laten vallen. De auto voelt goed aan en we weten precies hoe we hem moeten instellen. Je zult dit weekend nog veel van ons te zien krijgen. Ik richt met volledig op de samenwerking met onze engineers, zodat we optimaal voorbereid aan de kwalificatie beginnen en het beter doen dan de laatste keer."

 

 

Pat Fry, Chief Technical Officer: "De vrijdagtraining voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Djedda verliep voor ons team redelijk goed. Het is voor ons belangrijk onze auto op een compleet ander type circuit te zien. De omstandigheden hier vereisen een lagere neerwaartse druk vanwege de vele snelle bochten. We zijn tevreden over onze prestaties vandaag. Onze coureurs reageerden op een vergelijkbare manier op de instellingen die we hadden gekozen. We staan er op dit moment dus prima voor. We hebben veel gegevens verzameld waarmee we ons gaan voorbereiden op de kwalificatie van morgen. Daarin willen we het nog beter doen dan in Bahrein, zodat we zondag een topprestatie leveren. Een uitstekend begin dat naar meer smaakt."