4 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team kwalificeerde zich met Esteban Ocon op de negende plaats en Pierre Gasly op de twintigste plaats tijdens de eerste kwalificatie van het FIA Formule 1-kampioenschap van 2023 op het Bahrain International Circuit.

 


Esteban bereikte Q3 met een uitstekende kwalificatierace, waarbij hij in Q1 als twaalfde finishte en in Q3 als negende. Zijn rondetijd van 1 minuut en 30,984 seconden bleek voldoende voor de negende plaats in de top tien. Dit geeft hem een sterke uitgangspositie om punten te pakken tijdens de openingsrace van het seizoen van 57 rondes bij de Grand Prix van Bahrein morgen.

 

 

Pierre had pech en lag er in Q1 al uit, terwijl hij net lekker op snelheid begon te komen in de A523. Zijn tweede pushronde in Q1 werd geschrapt wegens overschrijding van de baanlimieten, terwijl hij bij zijn eerste poging op de zevende plaats stond.

 


De opening van het seizoen 2023 morgen 2023 begint om 18.00 uur lokale tijd.

 

 

Esteban Ocon, P9, 1:30.984: "Het voelde goed om weer te racen en eindelijk écht de grenzen op te zoeken met de wagen om te zien wat hij in huis heeft en waar we staan. Doorkomen tot Q3 is absoluut een goede manier om het seizoen te beginnen. We zijn blij met de vooruitgang die we sinds de testritten in aanloop naar het seizoen hebben geboekt. Zo goed als vandaag heeft de wagen tot nu toe dit jaar op het circuit nog niet aangevoeld. Onze concurrenten voor ons zijn snel en we hebben nog genoeg werk te verzetten. We hebben echter een racewagen om punten mee binnen te halen en dat wordt dan ook het doel voor de eerste race van het seizoen."

 

 

Pierre Gasly, P20, 1:32:181: "De uitschakeling in Q1 is duidelijk niet de start van het seizoen die we voor ogen hadden. Dat betekent dat we veel te winnen hebben in de race van morgen. Ik ben nog zeker positief over onze kansen om dit weekend punten te pakken. Helaas voelde ik me vandaag niet helemaal één met de wagen en dat betekende dat we ver onder ons echte niveau zaten. Er is nog veel werk aan de winkel om de wagen beter te begrijpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we sterker terugkomen voor de volgende kwalificatie. Nu ligt mijn focus op de race van morgen: ik kijk er echt naar uit om alles te geven."

 

 

Alan Permane, Sporting Director: "De gemengde gevoelens overheersen na de eerste kwalificatie van het seizoen vandaag met Esteban als negende en Pierre als twintigste. In het algemeen bekeken is dat niet waar we willen staan. We moeten zeker nog verder verbeteren om bij toekomstige races betere startposities te behalen. Over de uitschakeling in Q1 is Pierre natuurlijk erg teleurgesteld. We moeten nog veel bekijken om te begrijpen wat er gebeurd is, want de racewagen had duidelijk meer snelheid dan dat. Esteban heeft het erg goed gedaan en reed drie probleemloze sessies. Als we echter naar de tijden kijken, dan is de negende plaats waarschijnlijk waar we vandaag verdienen te staan. We zijn zeker klaar voor de race van morgen. Tijdens de testritten voorafgaand aan het seizoen en in de vrije training van gisteren zagen onze prestaties met veel brandstof er goed uit. Pierre kan zijn blik van helemaal achteraan de grid naar voren richten, omdat in deze race veel inhaalacties mogelijk zijn. Esteban heeft zich een goede uitgangspositie verschaft en er is geen reden waarom we hier geen punten zouden kunnen pakken."