Interim Sporting Director

Julian Rouse

Julian Rouse neemt de functie op zich van Interim Sporting Director bij BWT Alpine F1 Team, waarbij hij rapporteert aan Bruno Famin.

Julian Rouse

Biografie

Julian Rouse neemt de functie op zich van Interim Sporting Director bij BWT Alpine F1 Team, waarbij hij rapporteert aan Bruno Famin.


Julian kwam tijdens het seizoen 2022 bij het team, toen hij Alpine Academy Director werd, waar hij toezicht houdt op het programma voor jonge coureurs van het team en waar hij zoekt naar kansen voor jong talent binnen de bredere autosportwereld van Alpine.


Zijn betrokkenheid bij de autosport begon al op jonge leeftijd, geïnspireerd door de carrière van zijn vader Andy Rouse in het British Touring Car Championship. Julian kreeg zijn eerste baan bij Fortec Motorsport in 2001 waarin hij in een dominant tijdperk voor het team race engineer en teammanager werd bij een aantal verschillende programma's.


In 2009 voegde Julian zich bij Arden Motorsport, dat toen in handen was van Christian Horner, als teammanager en race engineer, waarbij hij meewerkte aan het opzetten van hun GP3-programma, waarmee later onder leiding van Julian het kampioenschap werd gewonnen in 2012 en 2013.


Toen het bedrijf groter werd, werd hij gepromoveerd tot Sporting Director en nam hij uiteindelijk de rol van General Manager op zich, waarbij hij toezicht hield op alle race-activiteiten van Arden in de categorieën GP2, GP3, World Series by Renault en Formule 4. Julian kreeg vervolgens van Arden de opdracht het R Motorsport GT-programma op te zetten, waarin hij optrad als Sporting and Performance Director en grote successen boekte in de Blancpain GT World Challenge en evenementen als de 12 uur van Bathurst. Hij was ook een jaar Chief Engineer voor een van de R Motorsport DTM-teams in 2019, waarin hij Ferdinand Habsburg en Daniel Juncadella onder zijn hoede had.


Voordat Julian naar Alpine kwam, werkte hij als teammanager bij Garage 59 en TF Sport en kende hij successen in zowel de 24 uur van Le Mans als de 24 uur van Spa.


Julian heeft sinds hij werkzaam is in de autosport meer dan 100 overwinningen en 175 podiumplaatsen op zijn naam staan.