28 april 2022

Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door het Binance Fan Token-platform, met een prijzenpot ter waarde van maar liefst $100.000 USD in Alpine Fan Tokens.


Andere prijzen zijn een rijervaring in een Alpine A110 GT4, een TRX-simulator van Trak Racer en een BenQ Mobiuz EX3410R gebogen monitor.


De races worden gereden in Assetto Corsa Competizione en zijn onderverdeeld in twee fases: de kwalificatiewedstrijden & het Alpine Esports Series-kampioenschap.


De kwalificatiewedstrijden vinden plaats van 4 tot 17 april. De 30 snelste coureurs plaatsen zich voor het Alpine Esports Series-kampioenschap.
Coureurs kunnen zich hier aanmelden om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden.


Met genoegen kondigt Alpine Esports de terugkeer van de Alpine Esports Series in Assetto Corsa Competizione aan voor het nieuwe seizoen 2022. Het tweede seizoen van het eSports-kampioenschap wordt opnieuw geleid door simracing-partner Race Clutch en wordt mogelijk gemaakt door Binance. Binance is een wereldwijd toonaangevende infrastructuuraanbieder voor blockchain-ecosystemen en cryptovaluta. Het bedrijf ging eerder dit jaar een partnerschap aan met het BWT Alpine F1 Team en Alpine Esports.

 

Meer dan 1.000 coureurs meldden zich voor deelname aan het eerste evenement in 2021. Dit jaar is het deelnemersveld nóg groter en zijn er meer prijzen te winnen, waaronder een geldprijs van $ 100.000 in Alpine Fan Tokens, een Alpine A110 GT4-rijervaring, een TRX Sim Rig van Trak Racer en een BenQ Mobiuz EX3410R gebogen monitor. Binnenkort kondigen we nog meer prijzen aan.

 

De kwalificatiewedstrijden vinden plaats van 4 tot 17 april. In de game Assetto Corsa Competizione worden de 30 snelste coureurs via een tijdrit geselecteerd. Deze coureurs gaan door naar de tweede fase, het Alpine Esports Series-kampioenschap. Om mee te kunnen doen aan de kwalificatiewedstrijden, moeten spelers in het bezit zijn van de game Assetto Corsa Competizione en de GT4 pack DLC. De deelnemer die in de tijdrit de snelste tijd neerzet, wint ook meteen $ 1.500 aan Alpine Fan Tokens. De tweede fase bestaat uit zes wedstrijden verdeeld over drie ronden. Deze wedstrijden worden tussen april en juni gereden.

 

Data voor het Alpine Esports Series-kampioenschap:

 

Ronde 1: 28 april (Race 1 & 2)
Ronde 2: 12 mei (Race 3 & 4)
Ronde 3: 23 juni (Race 5 & 6)

 

Uitsluitend coureurs uit Europa en het Verenigd Koninkrijk kunnen mee strijden voor het kampioenschap. Alle coureurs nemen deel aan de Alpine A110 GT4. De winnaar van de editie van 2021, Jaroslav "Jardier" Honzik, verdedigt zijn titel tijdens het kampioenschap. Bij de gekwalificeerde coureurs voegt zich een reeks Alpine Academy-coureurs, diverse beroemdheden en simracing-influencers. waaronder contentmaker Chris Haye en Alpine Esports-ambassadeur Thom, die de wedstrijden van commentaar voorzien.

 

Cedric Journel, VP Sales & Marketing bij Alpine:

 

"Wij beschouwen simracing als een evolutie binnen de sport. Hierbij vormen de echte en virtuele wereld een natuurlijke synergie die geen enkele andere eSport of sportcategorie kan evenaren. Simracing-coureurs hebben een natuurlijke rijvaardigheid en het realisme dat de technologie biedt tussen het spel Assetto Corsa Competizione en de rigs zorgt voor meeslepend entertainment. We zijn verheugd het startsein te geven voor een tweede seizoen Alpine Esports Series. We kijken uit naar de vaardigheden van de topcoureurs. Ik wil al onze partners graag bedanken voor hun hulp om het evenement van dit jaar nóg groter te maken."

 

Wayne Tian, Head of Binance Fan Token:

 

"De Alpine Esports Series sluit naadloos aan bij het streven van Binance Fan Token om een opwindende nieuwe wereld te bevorderen waarin de virtuele en echte werelden elkaar ontmoeten. Ons partnerschap gaat verder dan het fysieke F1-circuit. Het omvat ook het digitale circuit, want we willen dat Alpine-coureurs en -fans toegang hebben tot onvergetelijke ervaringen, exclusieve interacties met het team en unieke voordelen die alleen onze Binance Fan Tokens kunnen bieden. We zijn vastbesloten om Alpine Esports te helpen het evenement naar een hoger niveau te tillen met onze nieuwste innovaties en kijken uit naar de spannende rit die we in het vooruitzicht hebben!

 

Valerio Piersanti, VP Licensing and Partnerships bij Kunos Simulazioni:

 

"We zijn heel blij om mee te werken aan het ambitieuze programma dat Alpine binnen eSports opzet. We zijn ervan overtuigd dat er in de toekomst meer samenwerkingen zullen volgen met deze uitstekende organisatie."

 

Details over het kampioenschapscircuit en de beroemdheden die zullen deelnemen worden binnenkort aangekondigd. Het kampioenschap wordt uitgezonden via de Alpine Twitch- en Youtube-kanalen, evenals op Binance Live.

 

Volg de Alpine Esports Series op Twitter en Instagram.

 

OVER ALPINE

 

Jean Rédélé richtte Alpine in 1955 op. Het merk onderscheidde zich met sportwagens in de Franse stijl. In 2018 presenteerde het merk de nieuwe A110. Deze sportwagen is trouw aan Alpines tijdloze principes van compactheid, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Alpine Business Unit opgericht. Alpine is bij uitstek het merk dat zich toelegt op innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van de Renault Group. Daarnaast profiteert het merk van het erfgoed en het vakmanschap van de historische fabriek in Dieppe, evenals van het technisch vakmanschap van de Alpine Racing- en Alpine Cars-teams.

 

OVER ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

 

Assetto Corsa Competizione is de officiële GT World Challenge-game.

 

Dankzij de buitengewone kwaliteit van de simulatie kun je in het spel de echte sfeer van het FIA GT3-kampioenschap beleven. Je neemt het op tegen officiële coureurs en teams, in officiële racewagens en op de welbekende circuits. Al deze aspecten zijn in het spel gereproduceerd met de grootste nauwkeurigheid ooit.

 

De Sprintrace, de Endurance-race en de 24 uur van Spa komen tot leven met een ongelooflijk realisme, zowel in de single- als multiplayer-modi.

 

Assetto Corsa Competizione is het resultaat van de jarenlange ervaring van KUNOS Simulazioni. De game maakt optimaal gebruik van de Unreal Engine 4 voor fotorealistische weersomstandigheden en graphics, nachtraces en motion capture-animaties. Hierdoor wordt een nieuwe standaard bereikt qua realisme en immersie, dankzij de verder verbeterde modellen voor banden en aerodynamica.

 

Assetto Corsa Competizione is ontworpen om eSports te promoten. Hiertoe worden spelers middenin de GT World Challenge geplaatst, terwijl ze het stuur in handen krijgen van de meest prestigieuze GT-racewagens - en dit wordt allemaal weergegeven met een uitstekend detailniveau.

 

ESRB heeft Assetto Corsa Competizione de rating “E” voor "Everyone" gegeven en heeft een PEGI 3-classificatie. waarmee deze geschikt is voor alle leeftijden. De game is beschikbaar voor PC (Steam), PS4 en xBox One. Ga voor meer informatie over Assetto Corsa Competizione naar www.assetocorsa.net

 

OVER BINANCE

 

Binance is een wereldwijd toonaangevende infrastructuuraanbieder voor blockchain-ecosystemen en cryptovaluta. Het bedrijf heeft een financiële productsuite die qua volume de grootste uitwisseling van digitale activa omvat. Het Binance-platform, waar wereldwijd miljoenen mensen op vertrouwen, is toegespitst op het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers. Het platform beschikt over een ongeëvenaard portfolio van cryptoproducten en -aanbiedingen, waaronder handel en financiën, onderwijs, gegevens en onderzoek, sociaal goed, investeringskapitaal en starterscentra, decentralisatie, infrastructuuroplossingen en nog veel meer. Ga voor meer informatie naar Binance.com

 

OVER BINANCE FAN TOKENS

 

Een Binance Fan Token is een soort utility token dat fanervaringen mogelijk maakt en teams en merken verbindt met hun fans wereldwijd. Teams waarmee partnerschappen gesloten zijn, kunnen tokens lanceren voor fans via de Binance Fan Token Launchpads. Fans kunnen anderzijds met de tokens hun steun betuigen en unieke "fanmomenten" ontgrendelen door middel van exclusieve beloningen. Denk hierbij aan: unieke ervaringen, NFT's in beperkte oplage, exclusieve stemrechten in polls over bepaalde aan fans voorbehouden teamgerelateerde beslissingen en verzamelbare fanbadges. Binance Fan Tokens zijn ook beschikbaar voor alle Binance-gebruikers via fiat- en crypto-aankopen. Bezoek voor meer informatie, beschikbare teamtokens en nieuw toegevoegde teams het Binance Fan Token-platform.