28 april 2022

-* Na twee weken vol intense en spannende kwalificatiesessies met meer dan 3000 deelnemers, zijn de 30 snelste coureurs geselecteerd. Zij strijden in zes races om het Alpine Esports Series-kampioenschap.

 

-* Dankzij het Binance Fan Token-platform zijn er Alpine Fan Tokens ter waarde van $100.000 USD te winnen, naast prijzen van partners waaronder Shamir, BenQ, Trak Racer, Phillips Hue en Freem.

 

-* De eerste ronde van het kampioenschap gaat officieel van start op 28 april als de coureurs het tegen elkaar opnemen in Barcelona.

 

Londen, 25 april 2022: Met genoegen presenteert Alpine Esports de 30 snelste coureurs. Zij zullen strijden in de Alpine Esports Series powered by Binance, die officieel van start gaat op 28 april. In samenwerking met simracing-partner Race Clutch vonden gedurende twee weken de Alpine Esports Series Qualifiers plaats. 3.054 coureurs schreven zich in om hun snelheid en behendigheid te tonen in de Assetto Corsa Competizione.

 

De Britse simracing-coureur George Boothby kwam als beste uit de strijd met een rondetijd van 1:41:230. Naast de titel voor snelste kwalificatieronde in de wedstrijd ging hij naar huis met Alpine Fan Tokens ter waarde van maar liefst $1.500. De naaste achtervolgers, die uiteindelijk als tweede en derde eindigden, zaten George op de hielen. De Italiaan Michele Nerbi zette een rondetijd neer van 1:41:265 en de Brit Luke Whitehead kwam met een rondetijd van 1:41:415 over de streep.

 

Het volledige klassement van gekwalificeerde coureurs:

1. George Boothby (Brits)

2. Michele Nerbi (Italiaans)

3. Luke Whitehead (Brits)

4. Victor Nicolae

5. James Baldwin

6. Manuel Rodríguez

7. Gaël Valero

8. Andrea Miatto

9. Amos Laurito

10. Lucas Müller

11. Michał Nowakowski

12. Marko Pejic

13. Fabrizio Donoso

14. Dávid Kalocsai

15. Fabien Jeanblanc

16. Artur Czarnecki

17. Théo Rochelle

18. Mathias Kuhn

19. Leon Hoppe

20. Johan Bergera

21. Leonardo Pagano

22. Calandrino Fabio

23. Francesco Trancanelli

24. Carlo D’Elia

25. Michael Romagnoli

26. Davide Arduini

27. Rémy Cresp

28. Samuele Spoto

29. Dorsch William

30. Mariusz Tworzydło

 

De gekwalificeerde coureurs strijden verder in het Alpine Esports Series-kampioenschap, waarin van april tot juni zes races worden verreden, verdeeld over drie rondes. De coureurs nemen deel aan een sprintrace om hun startpositie voor de hoofdrace te bepalen.

 

Het puntensysteem ziet er als volgt uit:

 

Sprintrace

1e - 10 punten
2e - 8 punten
3e - 6 punten
4e - 5 punten
5e - 4 punten
6e - 3 punten
7e - 2 punten
8e - 1 punt
Hoofdrace

1e - 25 punten
2e - 18 punten
3e - 15 punten
4e - 12 punten
5e - 10 punten
6e - 8 punten
7e - 6 punten
8e - 4 punten
9e - 2 punten
10e - 1 punt


Ronde 1 vindt plaats op 28 april op het circuit van Circuit de Catalunya. Op 12 mei volgt Ronde 2 op het circuit Paul Richard. De laatste ronde, Ronde 3, wordt verreden op 23 juni. Kijkers van het Alpine Esports Series-kampioenschap krijgen de kans om tijdens de uitzending van Ronde 2 te stemmen op welk circuit Ronde 3 gereden wordt.

 

Tijdens de wedstrijd zijn er tal van prijzen te winnen, waaronder Alpine Fan Tokens, een circuitdag met Alpine A110 GT4-ervaring, een TRX-simulator van Trak Racer en een BenQ Mobiuz EX3410R gebogen monitor. Coureurs worden beloond voor zowel hun uiteindelijke finishpositie als hun snelste ronde.

 

Het kampioenschap wordt uitgezonden via de Alpine Twitch- en Youtube-kanalen, evenals op Binance Live.

 

Volg de Alpine Esports Series op Twitter en Instagram.

 

OVER ALPINE

 

Jean Rédélé richtte Alpine in 1955 op. Het merk onderscheidde zich met sportwagens in de Franse stijl. In 2018 presenteerde het merk de nieuwe A110. Deze sportwagen is trouw aan Alpines tijdloze principes van compactheid, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Alpine Business Unit opgericht. Alpine is bij uitstek het merk dat zich toelegt op innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van de Renault Group. Daarnaast profiteert het merk van het erfgoed en het vakmanschap van de historische fabriek in Dieppe, evenals van het technisch vakmanschap van de Alpine Racing- en Alpine Cars-teams.

 

OVER ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

 

Assetto Corsa Competizione is de officiële GT World Challenge-game.

 

Dankzij de buitengewone kwaliteit van de simulatie kun je in het spel de echte sfeer van het FIA GT3-kampioenschap beleven. Je neemt het op tegen officiële coureurs en teams, in officiële racewagens en op de welbekende circuits. Al deze aspecten zijn in het spel gereproduceerd met de grootste nauwkeurigheid ooit.

 

De Sprintrace, de Endurance-race en de 24 uur van Spa komen tot leven met een ongelooflijk realisme, zowel in de single- als multiplayer-modi.

 

Assetto Corsa Competizione is het resultaat van de jarenlange ervaring van KUNOS Simulazioni. De game maakt optimaal gebruik van de Unreal Engine 4 voor fotorealistische weersomstandigheden en graphics, nachtraces en motion capture-animaties. Hierdoor wordt een nieuwe standaard bereikt qua realisme en immersie, dankzij de verder verbeterde modellen voor banden en aerodynamica.

 

Assetto Corsa Competizione is ontworpen om eSports te promoten. Hiertoe worden spelers middenin de GT World Challenge geplaatst, terwijl ze het stuur in handen krijgen van de meest prestigieuze GT-racewagens - en dit wordt allemaal weergegeven met een uitstekend detailniveau.

 

ESRB heeft Assetto Corsa Competizione de rating “E” voor "Everyone" gegeven en heeft een PEGI 3-classificatie. waarmee deze geschikt is voor alle leeftijden. De game is beschikbaar voor PC (Steam), PS4 en xBox One. Ga voor meer informatie over Assetto Corsa Competizione naar www.assetocorsa.net

 

OVER BINANCE

 

Binance is een wereldwijd toonaangevende infrastructuuraanbieder voor blockchain-ecosystemen en cryptovaluta. Het bedrijf heeft een financiële productsuite die qua volume de grootste uitwisseling van digitale activa omvat. Het Binance-platform, waar wereldwijd miljoenen mensen op vertrouwen, is toegespitst op het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers. Het platform beschikt over een ongeëvenaard portfolio van cryptoproducten en -aanbiedingen, waaronder handel en financiën, onderwijs, gegevens en onderzoek, sociaal goed, investeringskapitaal en starterscentra, decentralisatie, infrastructuuroplossingen en nog veel meer. Ga voor meer informatie naar Binance.com

 

OVER BINANCE FAN TOKENS

 

Een Binance Fan Token is een soort utility token dat fanervaringen mogelijk maakt en teams en merken verbindt met hun fans wereldwijd. Teams waarmee partnerschappen gesloten zijn, kunnen tokens lanceren voor fans via de Binance Fan Token Launchpads. Fans kunnen anderzijds met de tokens hun steun betuigen en unieke "fanmomenten" ontgrendelen door middel van exclusieve beloningen. Denk hierbij aan: unieke ervaringen, NFT's in beperkte oplage, exclusieve stemrechten in polls over bepaalde aan fans voorbehouden teamgerelateerde beslissingen en verzamelbare fanbadges. Binance Fan Tokens zijn ook beschikbaar voor alle Binance-gebruikers via fiat- en crypto-aankopen. Bezoek voor meer details, beschikbare teamtokens en nieuw toegevoegde teams het Binance Fan Token-platform.

 

Volledig prijsoverzicht

 

Binance-prijzengeld ($ 90.000)

 

1e plaats (kampioen van de Alpine Esports Series): $ 40.000 in ALPINE Fan Tokens
2e plaats: $ 25.000 in ALPINE Fan Tokens
3e plaats: $ 12.000 in ALPINE Fan Tokens
4e plaats: $ 5.000 in ALPINE Fan Tokens
5e plaats: $ 2.500 in ALPINE Fan Tokens
6e plaats: $ 1.000 in ALPINE Fan Tokens
7e plaats: $ 700 in ALPINE Fan Tokens
8e plaats: $ 500 in ALPINE Fan Tokens
9e plaats: $ 200 in ALPINE Fan Tokens
10e plaats: $ 100 in ALPINE Fan Tokens

Binance-prijs voor de snelste ronde van het kampioenschap: $ 1.500 in ALPINE Fan Tokens

Snelste kwalificatieronde: $ 1.500 in ALPINE Fan Tokens

Ander Binance-prijzengeld ($ 10.000)

 

$ 6.000 (= 1.000 × 6) ALPINE Fan Tokens voor nieuwe Binance-gebruikers die de QR-code scannen tijdens de livestreams van de Alpine Esports Series
Prijzen ter waarde van $ 4.000 ALPINE Fan Tokens voor iedereen die alle 5 de POAP NFT's verzamelen (NFT's aangeboden aan fans tijdens de livestream)

 

Andere prijzen:

 

1e plaats (kampioen van de Alpine Esports Series):
circuitdag met Alpine A110 GT4-ervaring
Set Philips Hue-lampen
Freem Alpine Esports-schoenen
Freem Alpine Esports-handschoenen
Correctielenzen, aangeboden door Shamir
2e plaats
alleen een Trak Racer TRX-frame
Set van Philips Hue-lampen
Freem Alpine Esports-handschoenen

 

3e plaats
BenQ-monitor (EX3410R)
Set van Philips Hue-lampen
Freem Alpine Esports-handschoenen
Top 5

 

Kans om lid te worden van Shamirs Esports R&D Team en de nieuwste eSports-brillen te ontvangen voor testdoeleinden
De set Phillips Hue-lampen omvat:

 

1 lichtstrip
2 lichtstripverlengingen
2 Hue Play
1 Philips Hue Bridge