24 juni 2022

Met trots deelt Alpine de volledige details en de prijzen voor de komende derde en laatste ronde van het Alpine Esports Series-kampioenschap, die plaatsvindt op 23 juni 2022, om 8.30u CET.

 

Onder de coureurs bevindt zich een aantal van de meest vaardige en competitieve sim-racers uit de scene, waaronder de huidige nummer 1, James Baldwin, die met 64 punten aan de leiding gaat. Coureurs strijden om een breed scala aan prijzen, waaronder een pot met een inhoud van 100.000 dollar aan ALPINE fan tokens, een Alpine GT4-rijervaring, een TRX sim-racewagen van Trak Racer en nog veel meer.

 

Na een spannende eerste ronde op het circuit van Catalonië nam de 24-jarige James Baldwin de leiding en behaalde 29 punten. De strijd om de tweede plaats was heftig. Luke Whitehead behaalde 26 punten en George Boothby werd met 25 punten derde.

 

In ronde 2 reden de coureurs op het Paul Ricard-circuit, waar Baldwin door het winnen van 35 punten zijn voorsprong uitbouwde. Whitehead en Boothby gingen nek aan nek voor de tweede plaats. Whitehead behaalde 14 punten en Boothby 13.

 

In de laatste rit van de serie, ronde 3, reden de coureurs op het wereldberoemde GP-circuit Nürburgring in Duitsland, bij uitstek de favoriet van het publiek.

 

Dankzij Binance krijgt de coureur die de Alpine Esports Series wint maar liefst 40.000 dollar aan ALPINE Tokens. De coureur die als tweede eindigt, krijgt ALPINE Tokens ter waarde van 25.000 dollar en de winnaar van de derde plaats gaat naar huis met 12.000 dollar aan ALPINE Tokens.

 

Daarnaast geeft Binance Alpine Fan Tokens weg en Alpine zal Binance Alpine GT4 Proof of Attendance Protocol (POAP) NFT's aanbieden. Om een gratis POAP NFT te krijgen, moeten kijkers QR-codes van elke van de vijf livestreams voorafgaand aan de laatste race, scannen.

 

De winnaar krijgt ook een circuitdag met de spectaculaire Alpine A110 GT4-ervaring. De coureurs die als tweede en derde eindigen, krijgen wat goodies van Trak Racer, BenQ Monitor, Philips Hue en FreeM Simracing mee naar huis. De beste vijf coureurs mogen zich aansluiten bij het O&O-team van Shamir en krijgen de allernieuwste esports-brillen.

 

Het spannende einde van het Alpine Esports Series-kampioenschap wordt om 8:30u CET uitgezonden op de Twitch- en Youtube-kanalen van Alpine, alsmede op Binance Live

 

KLASSEMENT

 

Ronde 1

 

1. James Baldwin – 29 punten

2. Luke Whitehead – 26 punten

3. George Boothby – 25 punten

4. Marko Pejic – 15 punten

5. Andrea Miatto – 14 punten…

 

Ronde 2

 

1. James Baldwin – 35 punten

2. Marko Pejic – 22 punten

3. Andera Miatto – 17 punten

4. Michele Nerbi – 15 punten

5. Luke Whitehead – 14 punten …

 

Algemeen klassement

 

1. James Baldwin – 64 punten

2. Luke Whitehead – 40 punten

3. George Boothby – 38 punten

4. Marko Pejic – 37 punten

5. Andrea Miatto – 31 punten …