11 juli 2022

Met trots kondigt Alpine het programma aan voor de F1 Esports Series van 2022. Na de vijfde plaats vorig jaar hoopt Alpine Esports dat de nieuwe line-up succes gaat behalen, zowel op de baan als daarbuiten. Twee nieuwe namen rijden naast de rookie van vorig jaar, Patrik Sipos.

 

Tijdens een intensieve selectieprocedure gingen de drie coureurs tot het uiterste om het allerbeste van zichzelf te laten zien. Niet alleen werden hun prestaties op de baan geanalyseerd, ze ondergingen ook een aantal strenge cognitieve en fysiologische tests op basis waarvan hun talent in kaart werd gebracht en werd bepaald hoe zij optimaal konden presteren.

 

De drie coureurs strijden namens Alpine Esports in de F1 Esports Series, later dit jaar gaan ze van start in de nieuwe game F1 22 van Codemasters. Ze vertegenwoordigen het team ook door middel van deelnames en content, zoals in het seizoen 2022 van "The Conquest", een minidocumentaireserie over de uitdagingen waar coureurs die deelnemen aan de grootste sim-racingcompetitie mee te maken krijgen.

 

We maken in 2022 opnieuw kennis met: Patrik Sipos

 

Patrik is een 18 jaar oude Hongaar en 2022 wordt zijn tweede seizoen onder de vlag van Alpine Esports.

In zijn eerste seizoen maakte hij indruk op het team door zijn eerste punten te verzamelen en het in meerdere races te schoppen tot Q3. Patrik is een aanstormend talent in de F1 Esports en 2022 wordt een belangrijk jaar voor hem. Hij kan niet wachten aan de start te verschijnen! Patrik schittert niet alleen in de populaire F1-sim, hij heeft ook de Le Mans Virtual gereden met het Alpine Esports nr. 36-team, dat gemanaged wordt door Fernando Alonso. Dit seizoen heeft hij een helder doel voor ogen: voorin meedoen en zijn eerste overwinning behalen in de F1 Esports Series.

 

Nieuw in 2022: Samuel Bean & Filip Prešnajder

 

Samuel is een 18-jarige coureur uit Spanje die zijn carrière in de autosport begon in het karten en al snel virtueel ging racen. In 2021 kwalificeerde Samuel zich voor de F1 Esports Challenger Series en maakte in deze competitie al gauw naam. Samuel eindigde in zijn eerste serie als zesde en knokte zich gedurende de rest van het seizoen naar de overwinning. Volgens Alpine Esports moet deze Spanjaard in 2022 zeker in de gaten gehouden worden. Heeft u dit eerder gehoord?

 

Filip is 19 en komt uit Slowakije. Zijn carrière in sim-racing begon toen hij in 2019 de Challenger Series op de PlayStation won. Hij ging snel over op sim-racing op de pc en sloot zich in 2020 aan bij Scuderia Ferrari. In zijn eerste kwalificatie met het team maakte hij indruk op iedereen door in Q3 te finishen en in de race in de top-6 te eindigen. In 2021 ging hij naar Alfa Romeo, waarbij hij een lastig seizoen kende. Filip is erop gebrand bij Alpine zijn talent en potentieel te laten zien met een nieuw team en een nieuwe aanpak.

 

Verantwoordelijk voor de opleiding en ontwikkeling van talentvolle coureurs bij Alpine Esports; Richard Arnaud – Teamleider Alpine Esports

 

"2022 is een nieuwe fase in de ontwikkeling van Alpine Esports. We hebben ons team dit seizoen opnieuw vormgegeven. We hebben waarschijnlijk het jongste team van het hele deelnemersveld, maar zijn daardoor niet minder ambitieus. 2021 was voor iedereen een leerjaar en we kenden ups en downs. Maar ik ben ervan overtuigd dat we een hele stevige basis gelegd hebben en de sfeer in het team is al heel goed. We verwachten niet op papier tot de favorieten te behoren. Ons doel is daarom om het net zo goed te doen als afgelopen jaar, toen we als vijfde eindigden en meededen om een podiumplek. Het hele team is ontzettend gemotiveerd om Alpine Esports naar de top te brengen!

 

Dit zeggen de coureurs over het komende seizoen, 2022:

 

Patrik Sipos – F1 Esports-coureur bij Alpine

 

"Ik ben blij bij Alpine Esports te blijven. Vorig jaar heb ik veel geleerd en kon ik mijn eerste punten binnenhalen. Ik heb laten zien dat ik in de top kan meedraaien. Ik ben gretig en kan niet wachten aan het seizoen 2022 te beginnen en met Alpine Esports voorop te rijden!

 

Samuel Bean – F1 Esports-coureur bij Alpine

 

"Dit is mijn eerste jaar. Ik heb verreikende ambities. Natuurlijk wil ik veel leren, maar ook wil ik mijn eerste punten voor het team behalen, zodra ik daar de kans voor krijg. Zoals Fernando schittert in de Grand Prix, hoop ik dat te doen in de virtuele wereld. Ik geef alles voor het team!

 

Filip Prešnajder – F1 Esports-coureur bij Alpine

 

“Na twee jaar in de F1 Esports wilde ik me aansluiten bij een nieuw en ambitieus project dat bereid was mij een kans te geven te laten zien wat ik in huis heb. Het afgelopen seizoen was zwaar. Ik combineerde Esports met mijn studie. Maar nu ik afgestudeerd ben, kan ik me voor de volle 100% richten op Esports. Alpine Esports heeft al bewezen coureurs de kans te bieden zich optimaal te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om van start te gaan en uit te groeien tot een van de verassingen van het jaar!”

 

Deze nieuwe line-up voor de F1 Esports Series benadrukt Alpine's inzet voor groei en ontwikkeling binnen de Esports. Wilt u de esports- en gaming-verrichtingen van Alpine ondersteunen, dan vindt u informatie over het team op de website van Alpine. Ook kunt u de coureurs live in actie zien op www.twitch.tv/Alpine