13 september 2022

Met trots kondigt Alpine eSports aan deel te nemen aan de Le Mans Virtual-serie 2022-2023. We gaan het opnemen tegen de grootste autoproducten en sim-racingteams ter wereld. Het evenement gaat officieel van start met de 8 uur van Bahrein op zaterdag 17 september.


Bij elkaar 81 miljoen mensen keken naar de Le Mans Virtual Series 2021-2022. Dat schept hoge verwachtingen voor het komend seizoen. Het seizoen 2022-2023 loopt van september tot en met januari. Maar liefst 40 teams doen mee, inclusief autofabrikanten en eSports-teams die tegen elkaar strijden om een prijzenpot van wel $ 250.000.

 

Het eSports-team van Alpine bestaat uit de Franse sim-racer Tom Lartilleux, de Nederlander Collin Spork, de Amerikaan Rory MacDuff en de professionele Franse coureur Sacha Lehmann. Het team van medewerkers bestaat uit Team Manager Robin Bondon, Jurgen Van Bergen als coach van de coureurs, en engineer op het gebied van strategie & afstelling, Laurent Keersmaekers.

 

Samen heeft het team al veel indrukwekkende prestaties geleverd op zowel het asfalt als de virtuele racebaan. Een tegenstander om rekening mee te houden dus. De meest opmerkelijke is de overwinning die Spork onlangs behaalde op het Wereldkampioenschap sim-racing 2022 in de Manufacturer Series tijdens de vierde World Tour in Salzburg op Gran Turismo Sport. Lehmann werd bovendien tweede op het Europees Kampioenschap Formule Renault 2.0. in 2019

 

Alpine eSports heeft zijn exclusieve uitvoering voor de Le Mans Virtual Series onthuld met de opvallende en herkenbare Alpine-branding en kleurencombinaties. In de serie van dit jaar heeft Alpine eSports nummer 36 en worden de logo's van de belangrijkste sponsors getoond, zoals toonaangevend cryptoplatform Binance, maar ook EKWB, Mandiant, Trak Racer en Shamir.

 


De belangrijkste data van de Le Mans Virtual Series 2022-2023:
• 8 uur van Bahrein - 17 september
• 4 uur van Monza - 8 oktober
• 6 uur van Spa Francorchamps - 5 november
• 500 mijl van Sebring - 3 december
• 24 uur van Le Mans Virtual- 14 & 15 januari“Het team heeft al indruk gemaakt tijdens de vorige editie van de 24 uur van Le Mans Virtual in januari 2022 en is blijven groeien met een duidelijk doel voor ogen: deelname aan de Le Mans Virtual Series 2022-2023. We staan voor een grote uitdaging, met nieuwe mensen. We staan te trappelen. We streven hetzelfde doel na: Alpine eSports naar de top brengen van de Endurance-categorie!" Robin Bondon, Alpine Esports, LMVS Team Manager.

 

“Het is geweldig dat we opnieuw meedoen aan de Le Mans Virtual Series en dat we het merk Alpine eSports op de kaart kunnen zetten als een van de grootste sim-racingteams. Het team dat we hebben samengesteld is ongelooflijk getalenteerd en ik kan niet wachten iedereen te laten zien wat we op de baan in onze mars hebben,“ aldus Guillaume Vergnas, Alpine Esports, Senior Business Development Manager.