Image Alt

Alpine by Obvious

Eén exemplaar, niet voor de verkoop.

 

 

Als wetenschap en kunst samenkomen

Als pionier binnen de autosport heeft Alpine zijn erfenis opgebouwd door technische innovatie in dienst te stellen van prestaties en sensatie. Obvious is een pionier op het gebied van AI voor kunst en maker van het eerste kunstwerk van dit type dat op een veiling wordt gepresenteerd. Deze samenwerking is een stap verder in de dialoog tussen technologie en emotie.

Alpine A110 Obvious

Dit originele kunstwerk, gemaakt met behulp van AI-algoritmen, verkent het creatieve potentieel van kunstmatige intelligentie en de toepassingen ervan in onze samenleving.

De onderzoekers van Alpine werkten samen met de kunstenaars om de nieuwste machine learning-technologieën te benutten voor een artistieke creatie. Het creatieve proces bestaat uit de toepassing van generatieve, conflicterende netwerken en een aantal leeralgoritmes zonder toezicht, op de racegeschiedenis van Alpine.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
Alpine A110 Obvious

01 Een Alpine Droomcircuit genereren

Laat de algoritmes van GANs los op een database met circuits met de nadruk op Alpine's geschiedenis en DNA, om een oneindig aantal nieuwe circuits te genereren.


Selecteer het Alpine Droomcircuit uit de creaties van de algoritmes.

Alpine A110 Obvious

02 De luchtpenetratie modelleren

Modelleer de luchtpenetratie van de Alpine A110 tijdens een rondje over het Alpine Droomcircuit.


Voeg de kaarten samen en maak een gelaagde  3D-voorstelling van de bolide.


Pas de artistieke voorstelling toe, geïnspireerd door het fenomeen 'Sastruga'.

03 De Alpine-berg creëren

Maak een canvas op basis van de decompositie van de elementen van de auto. Maak er een topografische kaart van en vervolgens een 3D-model van een berg.

Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious

A110 Sastruga

Alpine A110 Obvious - video - Sastruga
OBVIOUS
"Al onze kunstwerken zijn gesigneerd met de wiskundige formule van GANs om de toeschouwer hints te geven over het artistieke proces dat we gebruikt hebben om ze te maken."
Alpine A110 Obvious - kunstenaars

OBVIOUS

De kunstenaars

Obvious is een collectief van onderzoekers, kunstenaars en vrienden. Zij werken met de nieuwste deep learning-modellen om het creatieve potentieel van kunstmatige intelligentie te verkennen. Zij zijn het collectief achter de verkoop van het eerste AI-kunstwerk via een groot veilinghuis. Ze gebruiken hun werk om hun visie op kunstmatige intelligentie en de toepassing daarvan in onze samenleving te delen.

Kijk ook eens naar

Obvious - Alpine
ObviousMaak kennis met de kunstenaars
A110 Pantone - Alpine
A110 × Felipe PantoneOntdek de samenwerking