Alpine A110 - Pantone

Alpine x Felipe Pantone

Slechts drie van de vier producten zijn gemaakt, en die zijn allemaal verkocht.

 

 

Als F1 en kunst samensmelten

Aan de zijlijn van de Grand Prix van Monaco van 2021 heeft Felipe Pantone een uniek kunstwerk gecreëerd. Dit is geïnspireerd door de motorsport en viert de toetreding van Alpine tot de Formule 1. Een samenspel van geometrische composities en visuele effecten leggen de intensiteit van het racen vast.

Met de combinatie van digitale patronen en klassiek design en met de kleuren van de Franse vlag, is de door Pantone gestylede auto een eerbetoon aan de bestemming van Alpine: een merk dat op het kruispunt van het verleden, het heden en de toekomst staat. Het Alpine F1 Team in de kleuren van Felipe Pantone en een demonstratie op het circuit met de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso.

A110 × Felipe Pantone

Technische kenmerken

 

 

 

   
MOTORVERMOGEN 292 pk / 215 kW
MAXIMALE KOPPEL 320 Nm van 2000 tot 6400 omw/min
VERSNELLING (0 TOT 100 KM/U) 4,4 seconden
START VANUIT STILSTAND (0 TOT 1000 M) 22,8 seconden
VERSNELLING VAN 80 TOT 120 KM/Y 2,7 seconden
MAX. SNELHEID 260 km/u
VERSNELLINGSBAK Automaat, 7-traps, dubbele koppeling

Een kunstwerk met 292 pk

De Alpine A110 × Felipe Pantone is goedgekeurd voor de openbare weg, maar wordt voornamelijk gebruikt voor ophaalritten om zijn unieke carrosserie te behouden. De wagen is gemaakt op basis van de A110S, met 292 pk het krachtigste model uit de A110-reeks.

Alpine A110 - F1 - Pantone

Felipe Pantone

Als ik aan Alpine denk, dan denk ik aan motorsport, behendigheid en dynamiek. Ik heb de meest dramatische dynamische elementen in dit kunstwerk gebruikt om het gevoel van snelheid, helderheid en competitiviteit te versterken. Ook heb ik hierin de toekomst van Alpine in de Formule 1 willen benadrukken. Uitzonderlijk spuitwerk op de carrosserie, in de meest pure geest van Felipe Pantone.

Alpine A110 - de kunstenaar - Pantone

De kunstenaar

Felipe Pantone is een Argentijns-Spaans kunstenaar. Hij behaalde een graad in Fine Arts in Valencia (Spanje), waar zijn studio momenteel is gevestigd. Vandaag creëert Felipe Pantone op het kruispunt van kunst en digitaal. Zijn fresco's, schilderijen en beeldhouwwerken zijn geïnspireerd door kinetische kunstenaars, die experimenteren met contrasten, kleur en beweging. Een dynamische en levendige benadering van creativiteit, ergens halverwege tussen virtueel en werkelijkheid.

Alpine A110 - helm - Pantone

De geest van Alpine

In de Formule 1 is een helm zoveel meer dan een nuttig voorwerp: een helm is een iconisch object. Deze is onlosmakelijk verbonden met de identiteit en zelfs de legende van de coureurs. Felipe Pantone koos een gedurfde en opvallende benadering om moderne esthetiek te verbinden met de emoties van de coureur. Zodra de coureurs hun helm opzetten, worden ze onmiddellijk ondergedompeld in het hart van het merk Alpine.

Kijk ook eens naar

Alpine A110 - de wereld van Felipe Pantone - Pantone
Alpine × Felipe PantoneOntdek de wereld en het werk van Felipe Pantone.
Alpine A110 Obvious
Alpine door ObviousOntdek de samenwerking