Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Alpine x Arne Quinze

WAAR KUNST EN TECHNOLOGIE SAMENSMELTEN

Onze bolides worden steeds innovatiever en lichter en zoeven met een surplus aan wendbaarheid voorbij op circuits over de hele wereld. Precies deze geavanceerde technologie en de vrijheid die ze biedt wil Arne Quinze graag vastleggen. Zijn beeldhouwwerk weerspiegelt een blik op de toekomst van de auto, die dankzij de technologische vooruitgang snel verandert. Het beeld is een nieuwe interpretatie van de Alpine A110 die door het prisma van beweging en lichtheid een toonbeeld van technologie en poëzie wordt.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

EEN SCULPTUUR DIE HULDE BRENGT AAN SNELHEID EN LICHTHEID

Een aluminium honingraatstructuur met leds straalt aan alle kanten van de zwevende Alpine A110 af. Dit is een droomachtige manifestatie van de A110's technologie en vangt de snelheid van het licht op even krachtige als natuurlijke wijze. Door middel van dit element zoekt Arne Quinze het perfecte evenwicht tussen de uitdrukking van de kwetsbaarheid en de kracht van de natuur. Door bewegende bliksemschichten in het beeld te integreren, zinspeelt hij op de voorbijflitsende omgeving tijdens een race, totdat de coureur als het ware samensmelt en één wordt met zijn bolide.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Arne Quinze

"Dit stuk is het resultaat van een boeiende dialoog met Alpine om een nieuwe vorm te bedenken die weergeeft wat voor mij de magie van het racen symboliseert: snelheid en de fusie tussen de coureur en zijn auto, tussen mens en technologie, tussen snelheid en natuur. Ik ben ervan overtuigd dat we de meest ingewikkelde technische oplossingen vinden door alleen maar naar de natuur te kijken. Dat is wat ik in dit beeldhouwwerk wilde laten zien."

EEN ARTIEST MET PASSIE VOOR RACEWAGENS

De Belgische kunstenaar Arne Quinze heeft een echte passie voor racewagens. Als pionier op het gebied van de installatie van grootschalige openbare kunstwerken tovert hij straten eigenhandig om in openluchtmusea. Arne Quinze heeft zijn eigen studio en werkt daarnaast samen met engineers, lichtontwerpers en technische adviseurs. Van lassen tot boutverbindingen werkt hij handmatig met nauwkeurige processen, ontleend aan de autobranche. Zo assembleert hij aluminium, staal en leds om zijn sculpturen te creëren.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Kijk ook eens naar

ALPINE X ARNE QUINZE - samenwerking
ARNE QUINZEMaak kennis met de kunstenaar
Alpine A110 Obvious - Samenwerkingsverbanden
Alpine door ObviousOntdek de samenwerking