Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Alpine x Arne Quinze

WAAR KUNST EN TECHNOLOGIE SAMENSMELTEN

Onze lichte auto's tonen nog maar eens aan hoe wendbaar ze zijn op de weg en het circuit. Arne Quinze presenteert een futuristische interpretatie van de Alpine A110 op basis van de geavanceerde technologie die zo kenmerkend is voor deze auto. Zijn kunstwerk doet denken aan een auto in ontwikkeling, een auto die beweging en lichtheid op een unieke manier combineert en transformeert naar een technologische en poëtische creatie.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

EEN SCULPTUUR DIE HULDE BRENGT AAN SNELHEID EN LICHTHEID

Door de aluminium honinggraatstructuur en de ledverlichting lijkt de Alpine A110 te zweven. Deze betoverende interpretatie van de technologie maakt de snelheid van het licht tastbaar. Door dit krachtige natuurverschijnsel te simuleren, creëert Arne Quinze de perfecte balans tussen de uitdrukking van de kwetsbaarheid en de kracht van de natuur. In zijn beeld gebruikt hij bewegende bliksemschichten om het idee van een omgeving die tijdens een race voorbij flitst, waarbij de coureur als het ware samensmelt met zijn bolide, tot leven te wekken.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Arne Quinze

"Dit werk is het resultaat van een boeiende dialoog met Alpine om een nieuwe vorm te bedenken die weergeeft wat voor mij de magie van het racen symboliseert: snelheid en de fusie tussen de coureur en zijn auto, tussen mens en technologie, tussen snelheid en natuur. Ik ben ervan overtuigd dat we de meest ingewikkelde technische oplossingen vinden door alleen maar naar de natuur te kijken. Dat is wat ik in dit beeldhouwwerk wilde laten zien."

ARNE QUINZE, EEN ARTIEST MET PASSIE VOOR RACEWAGENS

De Belgische kunstenaar Arne Quinze heeft een echte passie voor racewagens. Als pionier op het gebied van de installatie van grootschalige openbare kunstwerken tovert hij straten eigenhandig om in openluchtmusea. Arne Quinze heeft zijn eigen studio en werkt daarnaast samen met engineers, lichtontwerpers en technische adviseurs. Van lassen tot boutverbindingen werkt hij handmatig met nauwkeurige processen, ontleend aan de autobranche. Zo assembleert hij aluminium, staal en leds om zijn sculpturen te creëren.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Kijk ook eens naar

ALPINE X ARNE QUINZE - samenwerking
ARNE QUINZEMaak kennis met de kunstenaars
Alpine A110 Obvious - Samenwerking
Alpine by ObviousOntdek de samenwerking