ALPINE CEO

PHILIPPE KRIEF

Philippe Krief - Alpine CEO

Biografie

Philippe Krief werd geboren in 1965 en studeerde af aan de Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancées in Parijs – de oudste ingenieursopleiding in Frankrijk. Hij is een specialist op het gebied van chassis met een ongebreideld enthousiasme voor auto's. Philippe kan bogen op meer dan 35 jaar ervaring binnen de autobranche. Hij heeft als ingenieur en vervolgens als technisch directeur een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld in de ontwikkeling van modellen voor prestatiewagens.

Hij begon zijn carrière als technicus bij Michelin, waar hij ruim 10 jaar werkte. Daarna werkte hij van 1998 tot 2011 bij de FIAT Group, waar hij verantwoordelijk was voor Chassis and Vehicle Dynamics. Philippe bleef in Italië om zijn carrière voort te zetten bij Ferrari, Maserati en Alfa Romeo. Bij deze automerken bekleedde hij directiefuncties op het gebied van voertuigen, techniek en engineering. Hij bracht daarbij hoog aangeschreven modellen zoals de Alfa Romeo Giulia, Stelvio en Ferrari 458 Speciale tot bloei.

Uiteindelijk werd hij bij Ferrari Head of R&D.
Philippe Krief werd op 20 juli 2023 benoemd als CEO van Alpine, nadat hij enkele maanden daarvoor bij het merk in dienst kwam als Director of Engineering and Product Performance.

WEC-nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Kijk ook eens naar