WEC-team - Alpine

Team

TEAM A470 nr. 35

Alt Image C29

Nationaliteit: Braziliaans

 

"Na twee prachtige jaren in de hoogste Hypercar-klasse ben ik bijzonder blij om terug te keren in de LMP2 voor mijn zesde seizoen bij Alpine. Ik wil Alpine, Signatech en Philippe Sinault bedanken voor hun rotsvaste vertrouwen.

Mijn twee nieuwe teamgenoten en ik zijn er klaar voor om dit seizoen alles te geven. Ik kijk nu al uit naar de 1000 mijl van Sebring."

Alt Image C29

Nationaliteit: Brits

 

"Ik ben erg blij om deel uit te maken van het Alpine Elf Endurance Team voor het FIA World Endurance Championship van 2023. Dit is een grote koersverandering in mijn carrière, maar ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging om naast mijn deelname aan het Alpine-programma mijn relatie met het wereldwijde merk Alpine verder te ontwikkelen. "

Alt Image C29

Nationaliteit: Mexicaans

 

"Ik vind het geweldig om me bij het Alpine Elf Endurance Team aan te sluiten voor mijn eerste seizoen in het World Endurance Championship. Ik had het geluk succesvol te zijn in de ELMS, maar mijn hoofddoel is uiteindelijk om Le Mans te winnen. Ik maak nu deel uit van Alpine, dat tot de topteams behoort. Ik zal samen met hen strijden om mijn doel te bereiken."

TEAM A470 nr. 36

Alt Image C29

Nationaliteit: Frans

 

We weten dat dit een overgangsjaar is met een terugkeer naar een klasse die we goed kennen, ondanks alle veranderingen van de afgelopen jaren. Het wordt een grote uitdaging, maar we zullen er alles aan doen om te winnen terwijl we ons voorbereiden op de toekomst.

Ik kijk met vertrouwen uit naar dit seizoen. Ik weet zeker dat er binnen ons trio een uitstekende chemie zal ontstaan. Dit geldt ook voor de ambitie die nodig is om races, Le Mans én de titel te winnen."

Alt Image C29

Nationaliteit: Frans

 

“Ik kan nauwelijks wachten om aan het seizoen 2023 te beginnen met het Alpine Elf Endurance Team. Ik heb het vele jaren opgenomen tegen dit team en het is dan ook een grote eer om me bij hen aan te sluiten.

We nemen het op tegen teams die de WEC- en ELMS-titels al hebben gewonnen, maar we zijn vastbesloten om te vechten voor zoveel mogelijk overwinningen en de titel."

Alt Image C29

Nationaliteit: Frans

 

"Ik ben erg blij om mijn reis met Signatech voort te zetten en dit jaar deel uit te maken van de Alpine-familie. Ik kan me niets beters wensen dan op 21-jarige leeftijd coureur te worden van een Franse fabrikant en een Frans team.

Ik kan niet wachten tot het seizoen begint en te zien wat we samen kunnen bereiken."

 

 

Philippe Sinault - WEC - Alpine

ALPINE ELF ENDURANCE TEAM PRINCIPAL

Philippe SINAULT

"Wij zijn coureurs en het was voor Alpine dan ook ondenkbaar om niet deel te nemen aan de viering van het 100-jarig bestaan van de 24 uur van Le Mans. We wilden daar absoluut deel van uitmaken, want competitie zit in ons bloed en DNA. Daarnaast stelt het ons in staat om met het grootste deel van de technische staf de juiste vorm te vinden om de uitdaging aan te gaan die ons in 2024 te wachten staat. Alvorens we beginnen met de ontwikkeling van ons toekomstige LMDh-prototype, was het deze winter ons doel om dit seizoen en de uitdagingen van LMP2 volledig te doorgronden. We wilden twee homogene en coherente coureursteams samenstellen. Hierbij moesten we bovendien rekening houden met de specifieke LMP2-regels, met name dat elke racewagen een Silver-coureur moest hebben. Wij zijn trots op onze trio's, die een mix zijn van ervaren coureurs en coureurs met veel potentie.

Alt Image C29

Iedereen kent de kwaliteiten en vaardigheden van Matthieu, André en Charles. Ook de ervaring van Julien en de staat van dienst van Memo spreken voor zich. We doen er ook alles aan om deze overgang in Olli's carrière zo goed mogelijk te laten verlopen, net zoals we dat in het verleden met André en vele anderen hebben gedaan. We zijn ook blij om Reshad De Gerus bij het team te mogen verwelkomen als reservecoureur voor het seizoen 2023. Hij is een getalenteerde coureur wiens prestaties in de ELMS dit jaar door velen op de voet gevolgd zullen worden. LMP2 is tijdens onze tweejarige afwezigheid enorm geëvolueerd, onder meer een volledige herziening van het technisch reglementair kader inzake aerodynamica, motoren en banden. Er is een prachtig deelnemersveld met een ongelooflijk hoog competitieniveau, maar we kijken uit naar de uitdaging en kunnen niet wachten om het circuit van Sebring op te gaan!"

Kijk ook eens naar

De Alpine Shop - webshop
De Alpine ShopOntdek onze Alpine-producten
F1 - Alpine autosport
FORMULE 1Al het nieuws